FAST stunt inde beker tegen Sliedrecht Sport; Eurosped uitgeschakeld door Zwolle

Twee ploegen die het klappen van de zweep in het bekertoernooi kennen zijn er vandaag in de halve finale niet meer bij. Sliedrecht Sport, dat de afgelopen drie jaar de beker mee mocht nemen naar de Basis, werd in Gennep uitgeschakeld door FAST en Eurosped leed in Vroomhoop een 1-3 nederlaag tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Het derde duel in Ootmarsum leverde de verwachte overwinning op voor Apollo 8. VCN had vanwege het terugtrekken van VC Sneek uit het toernooi een bye en is dus zonder spelen ook door naar de laatste vier.

Eurosped zag een vervroegd einde aan het bekertoernooi komen. Nadat de Kampioenspoule niet gehaald was, was de hoop gevestigd op een succesvol bekertoernooi. Maar ook dat ging niet door. Thuis werd via de setstanden 14-25, 25-18, 19-25 en 32-24 van Djopzz Regio Zwolle Volleybal verloren.

Regio Zwolle had de beste start, na warmdraaien in de openingsfase van de eerste set, nam de ploeg in het middendeel afstand en sloot met een dikke 14-25 af. In de tweede set draaide de thuisploeg de rollen om, nam vlot een punt of drie afstand en hield dat tot aan 12-9 vast. In het verdere verloop bouwde de thuisclub de stand verder uit naar 20-14 en won deze set met overmacht.

Na aanvankelijk in de derde set met een paar punten aan de leiding te zijn gegaan, moest de ploeg van Diane Rademaker al snel weer proberen een achterstand goed te maken. Dat wilde niet echt lukken en bij het begin van de big points (19-21) was er nog steeds een mogelijk beslissend verschil. Zwolle maakte daarna met een mooie serie de set ineens uit. De 19-25 gaf Zwolle een 1-2 voorsprong in sets.

De vierde set was vooral een aanslag op de zenuwen van de trouwe fans die de livestream volgden. Eurosped leek diverse keren goed op weg de tiebreak binnen te halen, maar steeds kwam Zwolle terug. Vanaf 19-19 ging het om winst in vier sets voor Zwolle of een tiebreak spelen voor Eurosped. Eurosped kreeg setpoints, Zwolle matchpoints tot aan de 32-32 stand. Daarna scoorde Zwolle de twee beslissende punten voor de 32-24 zege, het laatste blokkeerde Marianne Het Lam – Scholten tegen haar voormalige ploeg tegen de vloer.

Regio Zwolle speelt om 15:30 uur thuis tegen Apollo 8 dat met dezelfde cijfers, 1-3, Set-Up’65 in Ootmarsum de baas was. De andere halve finale gaat tussen VCN en FAST. De winnaars spelen tweede paasdag in Groningen de finale.

Bron: vizier op volleybal. Foto’s archief: sportfoto-oost.nl