Vitesse dankzij twee strafschoppen, waarvan de laatste zeer dubieus, langs FC Twente

In de strijd om de tweede plek heeft Vitesse, dankzij twee strafschoppen van Tannane, met 2-1 gewonnen bij FC Twente. In februari won FC Twente in Arnhem met 2-0, tevens Twente’s laatste overwinning, maar een nieuwe triomf zat er ook vanavond niet in.

Na een voorzichtig begin van beide kanten kwam de thuisclub nog wel op 1-0 door een toegekende strafschop van Danilo na hands van Doekhi, maar daarna heerste Vitesse. Tannane rook aan de 1-1 met twee vrije trappen, maar ook hij had een strafschop nodig, nadat Pierie de bal tegen een arm had gekregen, om te scoren.

Openda en Bero verzuimden na de rust de 1-2 te maken. Jans bracht Thijs van Leeuwen en Issah Abass als invallers voor Menig en Ilic en Van Leeuwen was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net naast het doel van Houwen die de geblesseerde Pasveer verving.

Vitesse kreeg geen grote kansen meer en dus leek Twente stand te houden. In blessure tijd tikte Bosch Wittek al of niet aan, maar invaller scheidsrechter Van Boekel, hij verving Mulder, wees opnieuw naar de stip. Het was opnieuw Tannane die dit Paas kadootje doeltreffend binnen schoot.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer