Verdiende nederlaag Jolly Jumpers

Afgelopen zaterdag stond voor Jolly Jumpers de uitwedstrijd tegen Thriple Threat op het programma. De eerste minuten waren voor de thuisploeg. Met een run van 8 punten liep Triple Treat uit, een vroege time-out van de coach kon dan ook niet uitblijven. Na een aantal goede stops in de defence en mooie aanvallen kwam Jolly Jumpers weer dichterbij. Het eerste kwart eindigt met 15-12.
In het tweede kwart waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bal ging heen en weer, zowel de gasten als de Haarlemse dames wisten het netje te vinden. De roodhemden vooral door de bal inside te spelen, Thriple Threat vooral vanaf de buitenkant. Beide teams gingen rusten met een stand van 27-26 op het scorebord.
In de eerste minuten van de tweede helft werd door Jolly Jumpers gevochten als team en dit resulteerde in een voorsprong van 7 punten. Thriple Treat stopte de flow van de Tubbergse dames en gingen in de tegen aanval. Jolly Jumpers hebben hier zo snel geen antwoord op, waardoor het verschil nog maar één punt bedroeg.
Beide teams gingen een spannend 4e kwart in, alles was nog mogelijk. De eerste 2 minuten gingen gelijk op, maar dan drukten de dames van Thriple Threat het gaspedaal in en liepen ze uit naar 8 punten. Even wist Jolly Jumpers nog terug te komen, maar de winst zat er niet in vandaag. De wedstrijd eindigde met een stand van 64-52. Thriple Treat wint verdiend en Jolly Jumpers kijkt terug naar een wedstrijd waarin ze zichzelf te kort heeft gedaan. Volgende week staat de laatste reguliere wedstrijd van de competitie op het programma tegen de nummer 4, Grasshoppers uit Katwijk.
Foto’s: Herman Zandhuis