Apollo 8 pakt in vier sets de nationale volleybalbeker

Foto: Jaap Gönning

De volleybalsters van het Bornse Apollo 8 hebben voor het eerst de nationale beker veroverd. In Groningen werd Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel met 3-1 (27-25,25-13,16-25,25-19) verslagen. Apollo, dat ook nog om de landstitel speelt, was favoriet, maar VCN dicteerde de eerste set.

Met de tussenstanden van 6-10, 19-23 werd het 24-24. Uiteindelijk trok de ploeg van Bart en Thijs Oosting met 27-25 aan het langste eind. Dat Apollo de eerste set nog won, kwam hard aan bij VCN. De ploeg uit Capelle aan de IJssel werd compleet weggespeeld (13-4, 8-21 en 13-25).

VCN kwam in de derde set goed terug en nam tot ieders verrassing een 7-0 voor en breidde die voorsprong steeds verder uit (10-15-13-18, 16-25). VCN trok deze opgaande door en nam een 1-5 voorsprong waarna het tot 18-18 gelijk op ging. Daarna zette Apollo 8 ineens orde op zaken en won deze vierde set overtuigend met 25-19 en dat bettekende dolle vreugde aan Bornse kant. De eerste prijs was binnen. Apollo 8 gaat nu in een best of five uitmaken wie zich landskampioen mag gaan noemen.

‘We zijn natuurlijk bijzonder blij’, reageren een trotse Thijs en Bart Oosting. ‘Het was niet onze beste wedstrijd, maar hebben veerkracht getoond met als ultieme beloning de beker. We zijn trots op onze speelsters, de staf, de vrijwilligers achter de schermen en onze vereniging Apollo 8. Zonder hun steun hadden we dit niet bereikt. We gaan nog heel even nagenieten, maar de focus gaat nu op Sliedrecht, zaterdag begint met de strijd om de landstitel’.

Aankomend weekend begint de strijd in de play-offs om de landstitel. Apollo 8 begint met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport en wordt gespeeld op zaterdag 10 april. De wedstrijd is via de Live stream te bekijken op:
Livestream Dames 1 – Apollo 8

 

Overige foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer