Oranje speelt op 6 juni als voorbereiding op het EK tegen Georgië in De Grolsch Veste

In de voorbereiding op EURO 2020 speelt het Nederlands elftal in juni oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië. De ontmoeting met mede-EK-ganger Schotland vindt woensdag 2 juni plaats in Estádio Algarve in Almancil. De wedstrijd begint om 19.45 uur plaatselijke tijd, 20.45 uur Nederlandse tijd. Oranje is die week op trainingskamp in het Portugese Lagos.

Vier dagen later – zondag 6 juni – vindt in Enschede de EK-generale tegen Georgië plaats. De wedstrijd in de Grolsch Veste begint om 18.00 uur. Nederland speelde nog niet eerder tegen het nationale team van Georgië, dat sinds 1990 actief is en in 1992 toetrad tot FIFA en UEFA. Nederland speelde één keer eerder in De Grolsch Veste. Dat was in september 2009 toen Japan werd verslagen.

Foto: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer