Vellener, Meiners en Reesink opgenomen in Oranje volleybalselectie

Foto:  sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

De Nevobo heeft de longlists voor de Oranje damesploeg en voor Jong Oranje U20 bekend gemaakt. Het Oranje van bondscoach Avital Selinger neemt dit interlandseizoen deel aan de Volleybal Nations League en het Europees Kampioenschap. Jong Oranje focust zich op het WK U20, dat in juli in Rotterdam wordt gespeeld.

Charlot Vellener uit Almelo is nieuw in deze selectie. De 19-jarige Eurosped speelster uit Vroomshoop trainde de laatste tijd al wel mee met de selectie, maar nu staat ze definitief op de longlist samen met Apollo 8 speelsters Florien Reesink en Fleur Meinders.

Dit jaar mag Nederland weer volop in actie komen dit in tegenstelling van 2020. Te beginnen in de Volleybal Nations League (VNL), die start op 25 mei. Normaal wordt er in de VNL vijf weken op rij intercontinentaal gespeeld, maar die formule is in coronatijd niet haalbaar gezien de vele reisbewegingen van de 16 deelnemende teams. Na een korte rustperiode begint de voorbereiding op het EK dat van 15 augustus – 6 september EK in Servië, Bulgarije, Kroatië en Roemenië wordt gespeeld.

Jong Oranje speelt in juli in het Rotterdamse Topsportcentrum. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK U20 in Nederland zal plaatsvinden. Nederland organiseert het WK U20 samen met België (Kortrijk). De vrouwen van Jong Oranje mogen als organisator automatisch deelnemen aan het WK U20. Ook in de selectie van de U20 zijn speelsters uit deze regio opgenomen, namelijk Kim Klein Lankhorst en Marije ten Brinke van het Bornse Apollo 8 en Jolien Knollema (foto 10) en Anneclair ter Brugge van het Vroomshoopse Eurosped.

Foto: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer