Apollo 8 begint zaterdag jacht naar de “dubbel”

Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaan de play-off wedstrijden om het kampioenschap bij de dames van start. In een best of five serie staan de nummers één en twee van de kampioenspoule, Sliedrecht Sport en de kersverse bekerwinnaar Apollo 8 uit Borne, dat in 2021 de eerste nationale beker in de clubhistorie won, tegenover elkaar. Grote favoriet voor de titel is Sliedrecht Sport, de titelverdediger. Sliedrecht Sport won de titel al vijf keer, was vijf keer bekerwinnaar en vier keer supercup winnaar.

Beide ploegen stonden in het reguliere seizoen en de kampioenspoule eerder twee keer tegenover elkaar. Apollo 8 won vorig jaar oktober aan het begin van het seizoen 2020-2021 met 1-3 in Sliedrecht, op 21 maart verloren ze thuis met 0-3. De uitwedstrijd in de kampioenspoule werd niet meer gespeeld.

Zaterdag 17 april wordt de tweede wedstrijd in Borne gespeeld en de derde wedstrijd is weer een week later in Sliedrecht. Een eventuele derde en vierde wedstrijd worden gespeeld op woensdagavond 28 april in Borne en op zaterdag 1 mei in Sliedrecht.

Naast de play-offs om de titel wordt er aanstaand weekend ook in de zogenaamde degradatiepoule gespeeld. Verliezend bekerfinalist VCN krijgt zaterdag Set-Up ’65 op bezoek in Capelle. Daar beginnen ze 15:30 uur. Om dezelfde tijd op zondag staan in Vroomshoop Eurosped en Peelpush tegenover elkaar.

De stand in de degradatiepoule is:

Eurosped 3-11, VCN 3-9, FAST 4-9, Set-Up ’65 3-5 en Peelpush 3-0.

Foto’s archief: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer