Apollo 8 verliest eerste wedstrijd om het kampioenschap met 3-0

Het eerste duel om de volleybaltitel bij de vrouwen is door Sliedrecht Sport gewonnen. Het Bornse Apollo 8 werd in Sliedrecht met 3-0 (25-23, 25-22 en 25-17) verslagen. Beide teams hadden elkaar dit seizoen een keer geklopt en beide teams hadden ook al een prijs gepakt: Sliedrecht veroverde in oktober de Super Cup en Apollo pakte afgelopen maandag, tweede Paasdag, met de beker de eerste prijs in de clubhistorie.

De ploegen deden in de eerste twee sets weinig voor elkaar, al stond Sliedrecht vaker aan de goede kant van de score. In de eerste set kwamen de gasten nog tot 14-14 terug, maar via de tussenstanden van 23-18, 23-22 trok de thuisclub met 25-23 de winst naar zich toe.

De tweede set was bijna een copy van de eerste set alleen toen was het verschil toch wel iets groter. Via 24-20 was het Fleur Savelkoel, goed voor tien punten, die de winnende treffer binnen sloeg. Na twee verloren sets kon de formatie uit Borne zich niet meer oprichten. Via de tussenstanden 16-8, 21-16 en 24-16 ging de verdiende 3-0 met 25-17 naar de  thuisclub. Tess de Vries serveerde bij de tand 24-17 de bal uit. Komende zaterdag is de tweede wedstrijd, maar dan in Borne.

‘Na een mooi bekerweekend staan we weer met beide benen op de grond’, zegt Kim Klein Lankhorst. ‘Ons niveau was niet slecht, maar om het Sliedrecht moeilijk te maken moeten we onze kansen eerder benutten. Ik heb er vertrouwen in dat we dat kunnen, op naar zaterdag!’

‘Ons niveau was in de eerste twee sets vrij goed, toch kregen we in beide sets te lange series tegen’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘Aanvallend scoorde Sliedrecht wat makkelijker, op andere vlakken waren we gelijkwaardig. We weten waar we komende zaterdag aan moeten werken, we gaan er vol voor. Hopelijk met een mooi resultaat als gevolg’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 17 april om 17.00 uur de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is live te bekijken via Livestream Dames 1 – Apollo 8.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer