FC Twente verliest Oostelijke derby van PEC Zwolle

FC Twente heeft de Oostelijke derby in Zwolle verloren. PEC Zwolle was met 1-0 te sterk voor de Tukkers, dat nu al zeven wedstrijden zonder overwinning is. Twente was al snel dicht bij succes via Menig, wiens passje de paal raakte, en behield daarna een overwicht. Zwolse counters leverden voor rust een afgekeurde goal van Lam en de 1-0 van Misidjan op. Hij scoorde uit de rebound nadat Drommel een van de schoten van Pherai niet klemvast had gepakt.

Na de pauze drong Twente zonder succes aan. Bosch en Danilo zochten het doel te hoog, Narsingh schoot recht in de handen van Mous en Danilo zette de doelman met een kopbal aan het werk. Door dit verlies staat FC Twente nu twee punten achter Heracles Almelo dat vanavond probleemloos Willem II met 4-0 opzij zette.

Heracles Almelo staat op de achtste plaats, die na de reguliere competitie recht geeft op het spelen van play-off wedstrijd voor internationaal voetbal. PEC Zwolle staat dertiende met 32 punten, tien meer dan Willem II dat op de zestiende plaats staat slechts één punt meer dan FC Emmen.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer