Heren Het Ravijn verliezen met miniem verschil van koploper UZSC: 7-8

De heren waterpoloërs van Het Ravijn hebben zaterdagmiddag in eigen bad net niet kunnen stunten tegen koploper UZSC. Het zou de tweede nederlaag voor de Utrechtse formatie zijn. Na een spannend slot trok de koploper met 7-8 aan het langste eind.

Bij de stand 5-4 in het voordeel van de thuisclub profiteerde UZSC goed van de overtalsituaties en scoorde vier keer waarvan drie keer met een man meer in het water. Het Ravijn had daar maar gedeeltelijk antwoord en kwam aan het eind net een doelpunt te kort voor een puntendeling. Zondag komen de heren opnieuw in actie, dan is ZVL de tegenstander.

UZSC gaat aan de leiding met 27 punten uit tien gespeelde wedstrijden gevolgd door ZV De Zaan met 25 punten uit negen gespeelde wedstrijden. Het Ravijn is derde met 18 uit negen evenals AZC. De tegenstander van morgen, ZVL, staat op een tiende plaats met negen punten uit eveneens negen gespeelde wedstrijden.

Lars Gottemaker baalde zaterdagmiddag van de nipte nederlaag tegen de Utrechters, temeer omdat beide teams niet voor elkaar onder deden. Lars: “We zitten dicht bij het spel van UZSC. Kunnen goed tegen hen spelen. We waren te slordig in de aanval. Als we beter waren omgegaan met de kansen en de passes hadden we van hen kunnen winnen”. Trainer-coach Ron Loos roemde de vechters mentaliteit: “We weten twee keer van een achterstand terug te knokken”, dat zegt veel over de vechtlust in het team”.

In de eredivisie worden dertien wedstrijden gespeeld, gevolgd door play-off wedstrijden om het kampioenschap. Aan de play-off wedstrijden nemen de eerste acht teams deel.

Periodestanden: 1-3, 3-1, 1-2 en 2-2

Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 2x, Jorrit Aanstoot 2x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x, Ivar Schilstra 1x.

Doelpunten UZSC: Sebastiaan Hessels 2x, Benjamin Hoepelman 2x, Joep de Jong 1x, Joost van den Burg 1x, Flemming Kastrop 1x, Benjamin Hessels 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer