Dames Jolly Jumpers dwingen derde wedstrijd af

De dames van Jolly Jumpers hebben door thuis een 79-68 overwinning te behalen op het bezoekende Lekdetec, nog altijd zicht op de halve finales van de play-off om het kampioenschap.  Afgelopen dinsdag kwam Jolly Jumpers op achterstand toen de eerste wedstrijd in de best-of-drie met 74-69 verloren ging.

In de return waren de Tubbergse basketbalsters van coach Mart Kieftenbeld in de eigen Vlaskoel vanaf het begin goed bij de les. De thuisclub nam in het eerste kwart een ruime 24-11 voorsprong en dat verschil werd in het tweede kwart verder uitgebouwd naar een 41-24 ruststand. In het derde kwart kwam Batouwe nog enigszins terug (60-47), maar dat was niet genoeg om de thuisploeg na veertig minuten van de overwinning af te houden.

Door deze overwinning dwingt Jolly Jumpers een derde en beslissende wedstrijd af voor een plaats in de halve finale. Deze wedstrijd vindt komende zaterdag in het Gelderse Bemmel bij Lekdetec.

Foto’s archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer