Jolly Jumpers komt slechts negen punten tekort voor de halve finale

Slechts negen punten kwamen de basketbalspeelsters van Jolly Jumpers tekort om zich te plaatsen voor de halve finales play-off wedstrijden om het kampioenschap. In Bemmel trok Lekdetec na veertig minuten spelen aan het langste eind. Door deze nederlaag van 65-57 kwam tevens een einde aan het contract van coach Mart Kieftenbeld met de Tubbergse formatie. Hij had weliswaar nog een verbintenis van een jaar, het jaar wat een oogstjaar moest gaan worden, maar het bestuur en de technische besloot echter de verbintenis te verbreken.

In Bemmel troffen beide teams elkaar voor de derde keer in de kwartfinale. Beide teams hadden tuis gewonnen waardoor een derde wedstrijd noodzakelijk was om te bepalen wie naar de halve finale ging. Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd en kwamen met name in het eerste kwart tot scoren,10-11, maar in het tweede kwart had de thuisclub de zenuwen toch beter in bedwang en dat resulteerde in een 35-22 tussenstand.

In het derde kwart kwam Jolly Jumpers goed terug en na tien minuten spelen werd het bij de stand 44-43 weer een spannende wedstrijd. In het vierde kwart kwamen de gasten nog een keer op een voorsprong, maar ondanks de grote foutenlast aan de kant van Lekdetec stond Jolly Jumpers na het laatste fluitsignaal met 65-57 toch met lege handen.

Overige foto’s archief: sportfoto-oost/Herman Zandhuis