Sprintwedstrijd SISU ihkv de AABEE/ SISU Wintergames

Van wintergames was eigenlijk al geen sprake meer op 17 april. Het weer was goed om eens lekker te sprinten! Een frisse ochtend werd opgevolgd door een heerlijke temperatuur voor een verspring clinic. Er werd begonnen met de 400 meter. De langste sprint en direct een hele lastige. Een bijzondere vermelding is de tijd die Stijn Dierink liep! Hij wilde graag eens onder de 54 seconden lopen en dat deed hij. Met maar liefst 1,5 seconde van z’n persoonlijk record af liep hij 52,5 sec. Een zeer goede prestatie. Max van Marle liep een goede 54,1 sec. Ook een keurige tijd en dat belooft ook nog wat voor de toekomst.

Vervolgens was het tijd voor de 150 meter voor D-junioren. Ook hier werden mooie resultaten gehaald. Gelukkig lopen atleten tijdens de sprint in hun eigen baan. Dat was maar goed ook als je een perfecte tweeling hebt meelopen die vervolgens ook nog eens exact dezelfde tijd lopen. Hoe mooi kan het zijn. Bij de meisjes D ging de winst naar Nora Visscher met precies 23,0 seconden.

Gelukkig waren er ook een paar oudere atleten die meededen aan de 800 meter. Tijdens de coronapandemie waren er geen wedstrijden voor de ouderen maar tot 27 jaar mocht men vandaag gelukkig weer meedoen. Met een mooie 2.14,6 op de 800 meter ging Bauke Rijper met de winst aan de haal.

Het koningsnummer van de atletiek is de 100 meter sprint. Maar liefst 3 series werden er gelopen. Bij de meisjes junioren C ging ging de winst naar Nadia Wijdenes met een tijd van 15 seconden rond. Van de C jongens was Ben Hondebrink de snelste. Hij finishte in 13.6 seconden maar de top race was die tussen 2 senioren en 2 jongens Junioren B. Zij maakten het samen erg spannend. Paul Seesink en Bart Paassen knokten tot de laatste meter om de winst en Bart finishte net iets beter en ging er met de eer van door. In een mooie 12.2 sec was hij net iets sneller dan Paul die 12,34 sec. liep.

Als wedstrijdafsluiting was een 60 meter een mooi slotstuk. Een volle serie meisjes D waar ook deze keer de winst naar Nora Visscher ging met een snelle 9,0 sec. Al met al weer een goed bezet veld atleten met mooie resultaten.

Na afloop van de wedstrijd werd er een verspring clinic gegeven door Robin Roelink. Maar liefst 13 deelnemers wilden graag meedoen om hun techniek bij het verspringen te verbeteren. Door middel van verschillende specifieke oefeningen werd er o.a. geoefend op een juiste aanloop en een goede sprong. Alle deelnemers waren super gemotiveerd, ze namen hun persoonlijke aanwijzingen van harte en pasten deze direct toe.

Foto’s: SISU

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer