Heren Het Ravijn bewijzen zichzelf een slechte dienst door een 13-10 verlies bij ZPC

De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zich zondagmiddag in Amersfoort geen goede dienst bewezen door de wedstrijd tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort met 13-10 te verliezen. Volgens aanvoerder Lars Gottemaker lag dat aan het feit dat de eerste twee parten te veel fouten in de verdediging werden gemaakt en het ontbreken van de scherpte in de wedstrijd. De ploeg van Ron Loos kan de competitie nog wel met een goed gevoel afronden.

De verloren wedstrijd in zwembad Amarena lag aan het spel in de eerste twee periodes. Lars Gottemaker: “Zoals gezegd maakten we toen teveel fouten in de verdediging wat ten koste ging van de scherpte in de wedstrijd.” Met een 8-3 achterstand na twee periodes wisten de Nijverdallers zich wel te herpakken, maar dat bleek onvoldoende om de wedstrijd te doen keren. Aanstaande zaterdag 24 april speelt heren 1 om 15:00 uur de afsluitende competitiewedstrijd in de Eredivisie in eigen huis tegen De Ham 1 uit Krommenie.

Play-off wedstrijden:

De waterpolodames beginnen komend weekend aan de play-off. Tegenstander in the best of three wedstrijden is het Zaanse ZV De Zaan. De ploeg van Wicher Diallo starten vrijdagavond 23 april om 19:00 uur met een uitwedstrijd in zwembad De Slag in Zaandam. Zaterdag 24 april volgt dan de thuiswedstrijd. Tijdstip van beginnen is nog niet helemaal zeker, maar wordt waarschijnlijk 16:00 uur. Indien nodig wordt de derde wedstrijd zondag 25 april om 15:00 uur weer in Zaandam gespeeld.

Statistieken:

Periodestanden: 3-1, 5-2, 2-2, 3-5.
Doelpunten ZPC Amersfoort: Max van der Werve 3x, Sam Kunz 3x, Mitchell Budding 2x, Sebastiaan van Mil 2x, Lars Reuten 2x, Jorren Hanselaar 1x.

Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Kenai Heitink 1x, Rob Gottemaker 1x, Sam Stertefeld 1x, Emiel Wouters 1x, Lars Gottemaker 1x.

Foto’s archief: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer