Heren Het Ravijn probleemloos langs De Ham; dames uitgeschakeld

De heren van het Ravijn hebben door een 16-6 overwinning thuis op laagvlieger De Ham en nog een inhaalwedstrijd morgen uit tegen SVH, nog alle mogelijkheden om een goede eindklassering te behalen na afloop van de reguliere competitie alvorens de play-off wedstrijden om het kampioenschap in mei gaan beginnen.

De heren begonnen uitstekend en hadden al snel een 3-0 voorsprong. De gasten deden toch iets terug en halverwege was het slechts 5-3. In het derde en vierde kwart waren de heren echter weer goed bij de les en scoorden er lustig op los. De gasten hadden hier weinig tegenover te stellen waardoor Het Ravijn meer dan verdiend met 16-6 aan het langste eind trok.

De waterpoloheren hadden als doelstelling in een 6 puntenweekend het maximale uit de competitie te halen. Dat is gelukt. Zaterdag 24 april werd in eigen huis zoals gezegd met 16-6 gewonnen van De Ham. Zondag werd SVH in Rotterdam met 4-22 weggespeeld. Toch had assistent trainer Adam Zaidi wel enkele aanmerkingen op de met overmacht gewonnen wedstrijd tegen De Ham. Zaidi: Het was geen makkelijke wedstrijd. Het ontbrak vaak aan scherpte. Door individueel kwaliteitsverschil wonnen we de wedstrijd. Over de wedstrijd tegen SVH was hij wel te spreken. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben gedaan wat we van te voren af hebben gesproken. Erg veel kansen gecreëerd en ook nog afgerond.

In de verdediging hebben we alvast kunnen oefenen voor de aankomende play-off, die we met een goed gevoel ingaan. In die kwartfinale play-off wordt het Edese Polar Bears in een best of three serie de tegenstander. Vrijdag 30 april wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Het Ravijn heeft door de behaalde derde plaats, het thuisvoordeel, omdat Polar Bears als zesde is geëindigd. Het tijdstip moet nog worden bepaald.

 

Waar de heren nog moeten beginnen aan hun play-off wedstrijden om het kampioenschap eindigde deze vandaag voor de dames. Vrijdagavond verloor de ploeg van Wicher Diallo met 11-4 bij de Zaan en zaterdagmiddag ging de winst in eigen bad opnieuw naar de ploeg uit Zaanstad. Dit keer met 6-9.

Afgelopen vrijdagavond konden de dames uit Nijverdal tot en met de derde periode de thuisclub goed volgen, 5-4, maar daarna zette de favoriet snel orde op zaken won afgetekend met 11-4. In de return hielden de dames het langer vol en bleef het tot het eind spannend maar bleef bij het laatste fluitsignaal toch met lege handen achter waardoor een derde wedstrijd niet meer nodig is. Eindstand 6-9. Voor de dames rest nu nog de strijd om de beker. Tegenstander is UZSC. De wedstrijden beginnen medio mei.

Dames play off. Eerste wedstrijd in Zaandam.

ZV De Zaan-Het Ravijn:  11-4
Periodestanden:2-1,  5-2, 5-4, 11-4.

Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 2x, Noa de Vries 1x en Kari Ankone 1x.

Statistieken 2e wedstrijd: zaterdag 24 april:

Het Ravijn-ZV De Zaan: 6-9.

Doelpunten Het Ravijn: Lotte Beunk 2x, Noa de Vries 1x, Nina Scholten 1x, Lieke Schokker 1x,  Margreet ter Schure 1x.

Doelpunten De Zaan: Maxine Schaap 4x, Lieke Rogge 3x, Maud Koopman 1x, Sigrid Vlierhakker 1x.

Heren wedstrijden:

Het Ravijn-De Ham: 16-6.
Periodestanden: 3-0, 5-2, 11-4 en 16-6.
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 4x, Jorn Muller 3x, Rob Gottemaker 2x, Ivar Schilstra 2x, Emiel Wouters 1x,Yoran Loos 1x, Kenai Heitink 1x, Bas ter Brake 1x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten De Ham: Floris van ’t Veer 3x Bradley Sap 2x, Sven Gravensteijn 1x.

SVH-Het Ravijn: 4-22
Periodes: 2-7; 3-10; 3-15; 4-22
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 7x, Jorrit Aanstoot 4x, Lars Gottemaker 3x, Kenai Heitink 2x, Yoran Loos 2x, Ivar Schilstra 1x, Bas ter Brake 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer