AC TION atleten in vorm na maandenlange training

Uiteraard zijn de corona perikelen lastig voor de staf en de atleten van atletiek club Tion. 7 maanden alleen maar trainen met de jeugd zonder een wedstrijddoel… hoe pak je dat aan? Focussen op het werken aan de basis, sterker en sneller worden en vooral heel veel lol maken samen. In aanloop naar hopelijk weer nationale wedstrijden is Tion gestart met een serie onderlinge wedstrijden om de vorm te testen en het echte wedstrijdgevoel te simuleren.

De atleten lieten direct zien dat ze letterlijk en figuurlijk grote sprongen hebben gemaakt. Met 58 deelnemers, een mooi zonnetje en ouders die de jury en organisatie hielpen werd het een erg mooie dag.

Bij de jongens U18 (16-17jr) liet Jory Davids zien dit seizoen weer sterker en sneller te zijn. Een zeer verre sprong van 6.46 werd gevolgd door een snelle 100 meter van 11.3. Nationale meerkamptopper Jermaine Kleine beperkte zich tot een werp-3-kamp waarbij hij 3 persoonlijke records noteerde en zeker de 40.42m met de discus een vermelding waard is.

Bij de meiden U16 (14-15j) leverde het verspringen een mega uitslag op die zomer ook het podium van een Nationaal Kampioenschap had kunnen zijn. Met een wind die van de zijkant kwam en af en toe 0.4 to 1.1 m/s mee was  sprongen Ruby Jansen en Kris Oosterveld elkaar om en om van de 1ste plek af. Uiteindelijk pakte Ruby de winst met 5.57m en Kris 2de met een super afstand van 5.42. Met 4.96 werd bijna de 5m grens geslecht door Joan Hardon maar dan wordt je in dit klasse veld dus maar 3de.

Op de sprint waren Ruby en Kris ook erg aan elkaar gewaagd: 10.2 om 10.3 op de 80m. Een van de opvallendste verbeteringen was er in dezelfde leeftijdsgroep voor Nikki Mulder die haar PR dik verbeterde naar 1.65m bij het hoogspringen en pakte daarmee de kop van de nationale ranglijst

Verrassend was het discuswerpen van Marik Bredenoord. Die na een lange blessure (gebroken enkels) spontaan de discus naar 48.01 meter knalde. Bij de jongste deelnemers (12-13jr) was er bij de meiden een heel verre speerworp van Jolyde Wijdens die daarmee maar 30cm van het clubrecord van Marleen Baas verwijderd bleef.

Faye Hardon liet zien ook in de lift te zitten qua prestaties door een zeer fraaie hoogtesprong van 1.45 en vertesprong van 4.38. Bij de jongens in deze leeftijd was het Finn Korf die schitterde bij het springen: 5.32 ver & 1.55 hoog zijn van een heel goed niveau!

Foto’s: Gwen Hardon. Foto hoog: Nikki Mulder en foto sprint: Kris Oosterveld (l) en Ruby Jansen (r)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer