FC Twente geeft na rust binnen tien minuten voorsprong uit handen en verliest met 1-2 van FC Utrecht

FC Twente heeft de terugkeer van supporters thuis niet kunnen vieren met een overwinning. In de Grolsch Veste werd een 1-0 voorsprong, doelmaker Danilo, na rust binnen tien minuten uit handen gegeven. Eert was het Van de Streek die de gelijkmaker liet aanteken en even later stond het 1-2 door een doelpunt van Kerk.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en creëerde ook een paar kansjes. Eerst kopte Danilo te zwak om het doelman Eric Oelschläger moeilijk te maken en even later pareerde hij een schot van Luciano Narsingh. Aan de andere kant moest Joëll Drommel handelend optreden op een hard schot van Adam Maher.

Na een half uur spelen kwam de thuisclub op een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong. Danilo rondde een voorzet van Narsingh goed af en even later was het bijna 2-0. Het schot Queensy Menig ging helaas voor de 4000 toeschouwers net naast.

In de tweede helft kantelde het duel. Eerst was het Sander van de Streek die zijn ploeg naast FC Twente schoot en Gyro Kerk (foto) zorgde zes minuten later voor de 1-2. Het had nog veel erger kunnen worden, maar Van de Streek schoot een toegekende strafschop, veroorzaakt door Drommel, over. In blessure tijd leek FC Twente nog naast FC Utrecht te komen maar het schot van Menig ging net naast.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer