Geen vierde wedstrijd voor Apollo 8; Sliedrecht Sport kampioen

Het is Apollo 8 niet gelukt om er een vierde wedstrijd uit t e slepen in de strijd om de volleybaltitel. Net als in de twee voorgaande wedstrijden moest het team van de gebroeders Oosting het onderspit delven tegen Sliedrecht Sport met 3-0.

In de eerste twee sets kon de Bornse formatie in het begin nog wel een kleine voorsprong, maar beide sets gingen naar de thuisclub met 25-21. In de derde set speelde Apollo 8 alles of niets, maar ook nu liep de thuisclub snel uit naar 6-2. Even leek het erop dat de gasten terug kwamen, 7-6, maar tegen de kracht van de thuisclub was geen kruit gewassen. Met 25-16 ging ook deze set naar Sliedrecht Sport die met dit resultaat voor de vierde keer op rij landskampioen werd.

‘Je ziet dat zij meer ervaring hebben in het spelen van finales. De kansen die we krijgen moeten we afmaken’, reageert speelster Emma Bredewoud. ‘Natuurlijk zijn we nu even teleurgesteld, maar ik weet dat we over een paar dagen met veel trots terug gaan kijken op dit prachtige seizoen’.

‘We hebben helaas niet kunnen stunten’, reageert Thijs Oosting. ‘Je ziet dat ze op dit moment verder zijn dan wij, toch hebben we bij vlagen heel goed volleybal laten zien. We weten waar we de komende maanden aan moeten werken om volgend seizoen nog sterker voor de dag te komen. We zijn ontzettend trots op de resultaten die we afgelopen seizoen geboekt hebben. Bekerwinnaar, tweede van Nederland en een Europese ticket. Maar we zijn ook zeker trots op de ontwikkelingen die de speelsters gemaakt hebben. Met als resultaat een hoger niveau en een plek bij Jong Oranje of op de longlist van het Nederlands team. Via deze weg bedanken we alle sponsoren, vrijwilligers, het bestuur en alle anderen die Apollo 8 een warm hart toedragen voor de berichtjes, support en hulp die ze ook dit seizoen weer in ons team hebben gestoken. Op naar volgend seizoen waar we in een volle Veste weer kunnen spelen voor ons publiek’.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer