Penaltykillers Vroomshoopse Boys leven zich uit

Op het sportcomplex De Bosrand werd op zaterdag 24 april de finale van de strijd om de penaltybokaal afgewerkt door de jeugd van Vroomshoopse Boys. Vanwege de beperkingen wegens corona had deze activiteit dit seizoen een iets andere opzet en deden van elke jeugdteam de beste drie penaltynemers mee tijdens de finale.

De keepers Mark Hanzel van Boys JO19-1 en Niels Pierik van Boys JO17-1 kregen tijdens de finaledag meer dan 200 penalty’s te verwerken. De jongens en meisjes schoten vaak met scherp, maar zagen ook diverse inzetten vanaf elf meter stijlvol gepareerd.

Tijn Ribberink van Boys JO9-2 won met overtuiging de penaltybokaal van JO8 en JO9. Milan Veneberg van Boys JO10-1 toonde zich een echte penaltykiller door in de categorie JO10 en JO11 te winnen. Bij de categorie JO13 toonde zich Tijn Marsman van Boys JO13-1 de sterkste.

Matt van de Vegt van Boys J015-1 herhaalde zijn succes van vorig seizoen en toonde zich een ware scherpschutter door de penaltybokaal in de categorie J015 op zijn naam te schrijven. De categorie J017 en JO19 was bijzonder spannend en daar waren maar liefst zeven rondes voor nodig.

Uiteindelijk bleek Roy Bakker van Boys JO17-1 evenals vorig seizoen over de sterkste zenuwen en de doeltreffendste schoten te beschikken en hij won zo de felbegeerde penaltybokaal.

Onder prima weersomstandigheden was het een bijzonder geslaagde finaledag met veel belangstelling van de jeugdspelers voor de prestaties van de penaltykillers. Volgend jaar gaat dit festijn zeker weer op herhaling.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer