Enschede organiseert 18 april de NN Mission Marathon op Twente Airport

De NN Mission Marathon wordt zondag 18 april in Nederland afgewerkt. Enschede neemt de organisatie over van Hamburg, waar het evenement aanvankelijk komende zondag zou zijn. Vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus in de regio rond Hamburg werd de marathon met een week verplaatst en moest worden gezocht naar een andere plek.

Meer dan zeventig atleten, onder wie een aantal Nederlanders, willen tijdens deze speciale wedstrijd gaan proberen hun plek veilig te stellen voor de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. Michel Butter is een van de Nederlandse deelnemers. De 35-jarige atleet maakte eerder deze maand bekend in Hamburg een poging te gaan doen om zich te plaatsen voor de Spelen. Daarmee kwam hij terug op zijn eerdere besluit om zijn carrière te beëindigen.

Abdi Nageeye, Bart van Nunen, Koreman en Futselaar (2:11.30) voldeden aan de olympische limiet van 2:11.30. Zij zijn echter nog niet zeker van de Spelen. Er mogen namelijk maar drie Nederlanders hun opwachting maken in de marathon in Tokio. De NN Mission Marathon wordt gehouden op Twente Airport, op een parcours dat afgesloten is voor publiek.

Foto archief: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer