Na opnieuw verlies is de landstitel en de “dubbel” voor Apollo 8 ver weg

De volleybalsters van Apollo 8 hebben na opnieuw een 0-3 nederlaag tegen Sliedrecht Sport wel haast een wonder nodig om de “dubbel” te pakken. De Bornse dames verloren vanmiddag in eigen huis ook de tweede wedstrijd van de best-of-5 en moeten er nu drie op rij winnen om voor het eerst landskampioen te worden. Twee weken geleden pakten de dames door een 3-1 overwinning wel de beker.

In de eerste set was het tot aan het einde spannend, maar uiteindelijk Sliedrecht Sport met 25-23 aan het langsgte eind.. In de tweede was het verschil groter: 25-20. Ook in de derde had Sliedrecht telkens een voorsprong en bij 25-20 was het over en voorbij voor de Bornse formatie.

Door deze tweede zege van kan Sliedrecht in eigen huis de titel binnenhalen. Als Apollo 8 wint, dan volgt er een vierde duel op woensdag 28 april in Borne. Wint Apollo 8 opnieuw dan wordt op zaterdag 1 mei de beslissende vijfde weer in Sliedrecht gespeeld.

‘De eerste set hebben we goed gespeeld, maar konden de winst helaas niet naar ons toetrekken’, reageert speelster Carlijn Koebrugge (foto nr.10). ‘Vanaf de tweede set was onze servedruk minder waardoor zij ons onder druk konden zetten. Hier hadden we geen antwoord op. Volgende week is het alles of niets, we hebben niets te verliezen’.

‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Een goede service en blokkering zorgde ervoor dat we een voorsprong pakten van 15-10 in de eerste set. Sliedrecht gaf zich niet gewonnen en knokte zich goed terug. Met 25-23 moesten we de eerste set aan Sliedrecht laten. In de tweede en derde set was Sliedrecht de bovenliggende partij. In de eerste set kregen we kansen op setwinst. Tegen een team als Sliedrecht moet je de kansen pakken, anders wordt het lastig. Voor nu moeten we vooral leren van de wedstrijd. Volgende week hebben we een nieuwe kans. We zullen er alles aan doen om er een vierde wedstrijd uit te slepen’, aldus trainer Bart Oosting.

Apollo 8 speelt op zaterdag 24 april om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is live te bekijken via Livestream Dames 1 – Apollo 8.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer