FC Twente kan na verlies bij Fortuna Sittard play-off wedstrijden wel vergeten

Voor de negende keer op rij heeft FC Twente geen drie punten weten te pakken. In Sittard was Fortuna met 3-0 te sterk voor de ploeg van Ron Jans. Het was tevens de derde keer op rij dat de Tukkers in een uitwedstrijd niet wisten scoren. Fortuna Sittard is FC Twente in de stand voorbijgegaan..

De zege had hoger uit kunnen vallen, als Fortuna voor het doel wat scherper was geweest. Zo misten Semedo en Flemming enorme kansen. een knappe pass van Tekie schoot Semedo (foto intro) wel raak. Pal voor de rust dacht Dumic de 1-1 te maken, maar de goal werd door op advies van de VAR wegens buitenspel afgekeurd.

De buitenspelgoal was een van de schaarse oplevingen van het zwalkende en zonder enig zelfvertrouwen spelende FC Twente. Fortuna voetbalde vrolijk verder en uit een strafschop, veroorzaakt door Wout Brama die de bal met de hand speelde (foto), verdubbelde Seuntjes de score.

 

Semedo, die opnieuw de achterhoede zijn hielen liet zien, maakte ook nog 3-0 en het was aan doelman Drommel te danken dat FC Twente er niet meer om de oren kreeg. Ron Jans bracht nog wel drie jeugdspelers in het veld, maar ook die konden ook geen potten breken.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer