Heren Het Ravijn uitgeschakeld

De waterpoloheren van het Nijverdalse Het Ravijn hebben zich niet weten te plaatsen voor halve finale in de strijd om het kampioenschap. Vrijdagavond wonnen de heren in eigen bad nog wel met 11-9 van Polar Bears, maar in de tweede wedstrijd, zaterdagavond, verloor het de tweede wedstrijd na het nemen van strafworpen met 14-13.

Zondagmiddag had het in de derde beslissende wedstrijd plaatsing voor het grijpen, maar om onbegrijpelijke reden gaf de ploeg een 12-7 uit handen en kwam Polar Bears langszij en moesten strafworpen opnieuw de beslissing brengen. Maar ook nu wisten de heren van Ron Loos de winst niet naar zich toe te trekken, Aanstoot schoot op de lat, waardoor Het Ravijn in het om en om nemen van de strafworpen aan het kortste eind trok.

De druiven waren erg zuur na afloop. Waar de halve finale nagenoeg binnen handbereik bleek, gleed die uit het bad weg, met eindbestemming Ede. Aanvoerder Lars Gottemaker analyseerde: “we hebben drie periodes als team super goed gespeeld. In de vierde periode forceert Polar Bears de kansen en wij gaan daar in mee. Met de penalty’s hadden we het geluk niet aan onze zijde”.

Keeper Job van As, vier periodes lang een goede sluitpost aan Ravijnzijde, vroeg erom vervangen te worden omdat hij was leeggespeeld. Een verzoek dat Ron Loos inwilligde. Keeper Brent Hofmeijer verving hem onder de lat. Hij kon niet voorkomen dat Polar Bears 5 keer het net wist te vinden, waar keeper Eelco Wagenaar 4 keer naar een Ravijnschot moest vissen.

Het seizoen is echter nog niet voorbij voor de Ravijnheren. Zij gaan zich de komende weken, net als de damesselectie voorbereiden op de wedstrijden om de KNZB beker. In het weekend van 21 mei tot en met 23 mei worden deze gespeeld. De waterpolodames spelen zaterdag 22 mei in Utrecht tegen UZSC. De heren spelen dan in eigen Ravijnbad tegen het Eindhovense PSV. Op zondag 23 mei speelt de ploeg van Ron Loos nog uit voor de beker tegen UZSC. Van alle bekerwedstrijden moeten de aanvangstijden nog worden bepaald.

Statistieken:

Vrijdag 30 april Nijverdal.

Het Ravijn-Polar Bears: 11-9.

Periodestanden: 3-3, 4-4, 2-1 en 2-1.

Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 3x, Jorn Muller 2x, Sander Veltkamp 2x, Ivar Schilstra 1x, Lars Gottemaker 1x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x. Doelpunten Polar Bears: Tom de Weerd 4x, Sander Roels 2x, Rick Meijer 1x, Guus Wolfswinkel 1x, Bas ter Riele 1x.

Zaterdag 1 mei 2021

Polar Bears-Het Ravijn 8-8.

Periodestanden: 2-2, 2-3, 2-1 en 2-2. Na penalty’s 14-13.

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lars Gottemaker 4x, Yoran Loos 3x, Emiel Wouters 2x, Jorrit aanstoot 2x, Sam Stertefeld 1x, Jorn Muller 1x.

Zondag 2 mei 2021 Het Ravijn Nijverdal.

Het Ravijn – Polar Bears: 12-12. Strafworpen: 4-5.
Periodestanden: 5-2, 2-0, 5-5 en 0-5.

Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 3x, Jorn Muller 3x, Yoran Loos 2x, Sander Veltkamp 2x, Bas ter Brake 1x Jorrit Aanstoot 1x, Ivar Schilstra 1x. Doelpunten Polar Bears: Tom de Weerd: 4x, Guus Wolfswinkel 3x, Kas te Riele 3x, Kay Zittersteijn 1x, Tarik Scherrenburg 1x.

Penalty’s Het Ravijn: Yoran Loos, Sander Veltkamp, Emiel Wouters, Bas ter Brake. Penalty’s Polar Bears: Tom de Weerd 2x, Kas te Riele, Sander Roels en Tarik Scherrenburg.

Foto’s archief: Wim Beunk

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer