Vitaal ouder worden, bewegen voor senioren bij SISU: start 18 mei, aanvang 9.30 uur:

Bij de Almelose Atletiekvereniging SISU zal worden gestart met sportieve activiteiten voor de senioren in Almelo. SISU wil zich als Actief Betrokken Club profileren en zet haar beste beentje voor om ouderen in beweging te brengen. Het is de bedoeling om senioren samen te brengen zodat zij op een leuke manier in beweging komen om gezond en fit te blijven.

Tijdens het sporten komen er verschillende activiteiten aan bod. Er is voor ieder wat wils. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld wandelen, estafette, balwerpen of circuittraining, balans- en stabiliteits-oefeningen op een speelse en gezellige manier.

Het is een algemeen geldende opvatting dat bewegen hartstikke belangrijk is. Vooral wanneer men wat ouder wordt. Ondanks het feit dat is aangetoond dat bewegen goed is, kan men zichzelf de vraag stellen: ‘Beweeg ik wel voldoende?’ Die maatstaf ligt voor iedereen ergens anders en zal men voor zichzelf moeten bepalen. Maar de kans is reëel aanwezig dat men door actief te blijven ervoor zorgt dat men zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam kan blijven leven en minder kans op vallen heeft. Natuurlijk is het plezier dat u aan het sporten kunt beleven ook belangrijk. Mede doordat er wordt gesport met leeftijdsgenoten, is er ook aandacht voor sociale contacten. Het bewegen gebeurt onder deskundige leiding van Gerrit Jurjens (trainer), Tirza Walhof (fysiotherapeute) en Amber Prieshof (fysiotherapeut).

Wat kan men verwachten?
Een persoonlijke intake bij fysiotherapeut van Iersel om uw spierkracht, evenwicht en conditie te testen en:

2x gratis meetrainen
Eén keer per week bewegen op uw eigen niveau
Bij mooi weer buiten, bij slecht weer binnen
Professionele begeleiding
Prettige sfeer met sociale contacten
Na afloop vrijblijvend een heerlijk kopje koffie in de kantine
12,50 euro per maand inclusief kopje koffie of thee na de training

De activiteit begint om 9.30 uur. Na het genot van een kopje koffie gaat vervolgens iedereen aan de slag om op zijn eigen niveau te bewegen.

Wanneer:

Start: 18 mei
Aanvang: 9.30 uur

Plaats van handeling:

Kolthofsingel 44

7602EM  Almelo

Aanmelden: henriettevrij@sisu.nl

voor meer info kunt u contact opnemen met:

Henriette Vrij: henriettevrij@sisu.nl: 06 12 537 617 en

Bert Beerling: bertbeerling@sisu,nl: 06 20 436 305

Foto’s: SISU

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer