Meer dan verdiend punt voor FC Twente in derby tegen Heracles Almelo, ondanks dubieus ingrijpen VAR

De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Het duel in de Grolsch Veste eindigde in 1-1. Er zal nog wel veel worden nagepraat over een geannuleerde strafschop voor de thuisploeg. Voor rust was een schot op de paal van Twente-spits Danilo, gevolgd door een kopbal die van de lijn werd gehaald, een van de spaarzame hoogtepunten.

In de tweede helft was er veel meer te beleven. Verdediger Mats Knoester kopte Heracles in de zeventigste minuut op een 0-1-voorsprong, waarna FC Twente twaalf minuten voor tijd een uitgelezen kans leek te krijgen op de gelijkmaker. Danilo stond al klaar voor een strafschop toen de VAR ingreep.

De VAR had gezien dat de bal aan het begin van de aanval niet stillag bij een uittrap van Twente-keeper Joël Drommel en daarop besloot scheidsrechter Allard Lindhout de penalty te annuleren, terwijl er al drie spelers van FC Twente die de bal gespeeld hadden. Ook trainer Frank Wormuth van de bezoekers vond het onbegrijpelijke en niet terechte beslissing.

Trainer Ron Jans, die voor de vijfhonderdste keer coach was bij een Eredivisie-duel, en de Twente-spelers konden het nauwelijks geloven dat Lindhout voor zoiets onbelangrijks terugkwam op zijn beslissing, maar ze bleven hopen op de gelijkmaker. Die kwam er vijf minuten voor tijd alsnog. Danilo schoot op fraaie wijze raak en maakte zijn zestiende goal van dit seizoen.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer