Sleutelrol Set-Up’65 in de strijd om plaats 1 in de degradatiepoule

Voordat aanstaand weekend de laatste wedstrijden in de degradatiepoule bij de dames wordt gespeeld, staat er woensdagavond eerst een midweekse wedstrijd op het programma, een inhaalduel, dat eerder geen doorgang kon vinden.

Bij de dames kan er bij de ontknoping van het seizoen een belangrijke rol zijn weggelegd voor rode lantaarndrager Installatiegroep Lammerink Set-Up ’65. De dames krijgen in hun laatste twee wedstrijden in de Schalm in Ootmarsum de teams van FAST en Laudame Financials VCN op bezoek. Deze twee hebben met Eurosped nog kans op het winnen van de degradatiepoule, gezien hun onderlinge punten verschil. De stand is nu:

1. FAST 7-17, sets 18/8

2. Eurosped 7-17, sets 16/11

3. VCN 7-16, sets 15/12

Op de voorlaatste en laatste plaats staan Peelpush (7-6) en Set-Up (6-5), die dus met elkaar strijden om de voorlaatste plaats. Want om de rode lantaarn wordt niet gestreden, die krijg je cadeau als je als ‘slechtste’ presteert.

 

Woensdagavond om 20:00 uur speelt de ploeg van Brahim Abchir thuis tegen FAST, dat afgelopen weekend via een uitzege bij VCN de koppositie van de tegenstander overnam. Gezien de tussenstand stand is het wel duidelijk dat het team van Ivo Martinovic de koppositie met een 0-3 of 1-3 zege blijft behouden. Dan is de spanning eruit en heeft FAST haar doelstelling behaald en haar voornemen waargemaakt, namelijk de degradatiepoule winnen en zo vijfde van Nederland te worden. In de thuiswedstrijd was er een 3-0 zege voor FAST.

Lukt het FAST om in drie of vier sets de winst bij te schrijven, dan zijn de wedstrijden Peelpush tegen Eurosped en Set-Up’65 tegen VCN om des keizersbaard. Lukt het FAST niet, dan volgt er zaterdag een spannende ontknoping. Als ze namelijk maar nul, één of twee punten pakken ligt de strijd om de koppositie weer helemaal open en kon Set-Up’65 zichzelf ook wel eens een goede dienst hebben bewezen om niet als laatste te eindigen. Er is dus in Ootmarsum voor beide  teams genoeg om voor te strijden.

Foto’s: Rudy van ’t Rood. Bron: vizier op volleybal 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer