FAST met 0-3 een maatje te groot voor Set-Up’65

Voor Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 lag er woensdagavond in Ootmarsum een mooie uitdaging te wachten, namelijk als rode lantaarndrager in de degradatiepoule proberen om koploper FAST één of meerdere puntjes af te snoepen, zodat de strijd om de koppositie nog weer open zou liggen. Als dat ging gebeuren zou aanstaande zaterdag op de laatste speeldag de beslissing vallen. Een mooie uitdaging, die echter niet tot succes leidde, want in de Schalm leed de ploeg van Brahim Abchir een 0-3 nederlaag.

Dat er kansen voor de thuisploeg waren op setwinst bleek in de eerste set wel. Met Manon van ’t Rood op speldverdeling begon Set-Up’65 prima aan de wedstrijd. Jorieke Bodde zette de 3-0 op het scorebord. De reactie van FAST leidde tot 3-4, waarna Set-Up’65 met Marlies Eertman aan serve en Jorieke Bodde en Martine Stevelink scorend aan het net uitliep naar 10-4. Eigenlijk net zo snel als de voorsprong werd opgebouwd ging die ook weer verloren, een aantal foutserves en aanvallende fouten alsmede een score van Veerle van den Heuvel maakten 12-11.

Met een driepunter nam Set–Up’65 opnieuw afstand, en bouwde het verschil uit naar 20-14. FAST ging opnieuw in de achtervolging en de voorsprong verdween snel. In twee series maakten de gasten via o.a. Lara Hendricks van de ruime achterstand een 21-24 voorsprong. Maar de strijd was nog niet gestreden. Een score van Martine Stevelink, twee aces van Jorieke Bodde en een prachtig kill–block en het stond weer gelijk. FAST bleef setpoint houden bij 24-25 en 25-26, waarna het beslissende punt via een zomaar binnenvallende opslag werd gescoord. 25-27 en dat na 20-14.

Ook in de tweede set deed Set-Up’65 in het begin tot aan 9-9 goed mee en waren ze na 4-5 en 7-6 gelijkwaardig aan FAST. Op 9-9 pakte FAST het breakpoint, Set-Up’65 sloeg uit, ging daarna de time out in en kreeg nog drie punten achter elkaar tegen, waarmee de stand op 9-14 kwam. Pien Vos scoorde voor de thuisploeg, dat deden Lara Hendricks en Veerle van den Heuvel echter een aantal keren vaker voor de gasten (11-19). Opnieuw Pien Vos, Benthe Olde Rikkert een ace van Elyne Nijhuis en een duoblok konden de stand bij 16-22 een iets beter aanzien geven. Na de score van Joska Fransen (17-24) werd de set met twee foutserves afgesloten.

In de derde en laatste set scoorde Elyne Nijhuis een tweetal punten tot aan de 6-2 voorsprong, Anne Heesakkers en aanvallende fouten van de thuisploeg brachten het verschil bij 8-6 terug tot twee. De foutserve van de thuisploeg op die stand was het startschot voor de serie naar 9-13. Daarin waren Joska Fransen en Noa Klercks scorend belangrijk voor FAST.

Twee time-outs van Set-Up’65 in die fase konden de serie niet breken. Een reeks foutieve opslagen, afgewisseld met een ‘dankjewel’ score van Veerle van den Heuvel en een blokpunt van Elyne Nijhuis brachten de stand op 13-16, die FAST uitbouwde tot 13-21 (score van Michelle Koolen) en 14-24. Het wachten was op de verzilvering van het set- en matchpoint. Dat gebeurde middels een foutserve van Set-Up’65 op 18-24.

FAST was aanvallend (19 om 32 punten) en serverend (6 om 10 aces) een maatje te groot voor Set-Up. Blokkerend was dat met 12 om 6 andersom. Lara Hendricks werd met 10 punten topscorer, Anne Heesakkers maakte er 9 en Maus Smeets 8. Bij Set-Up’65 kwam Martine Stevelink tot 9 punten, waarvan ze er 6 blokkerend maakte. Door deze nederlaag blijft Set-Up’65 in het bezit van de rode lantaarn.

De stand:

FAST 8-20 en winnaar degradatiepoule

Eurosped 7-17

VCN 7-16

Peelpush 7-6

Set-Up’65 7-5

Programma zaterdag: Set-Up’65 – VCN en Peelpush – Eurosped

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer