Heracles Almelo houdt Feyenoord op 1-1 en heeft nog kans op de play-offs voor internationaal voetbal

Heracles Almelo doet tot en met de laatste speelronde mee om een plek in de play-offs voor internationaal voetbal. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Frank Wormuth donderdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en daardoor gaat de strijd om plek acht nog tussen Heracles en Sparta.

De eerste kans was voor Delano Burgzorg. Justin Bijlow tikte zijn inzet over de lat. Namens Feyenoord was  Jorgensen het meest gevaarlijk, maar ook hij scoorde niet. Knoester blokte een schot van Steven Berghuis waardoor de brilstand bij rust nog steeds op het scorebord stond

Kort na rust na rust moest topscorer Rai Vloet geblesseerd het veld verlaten en het is maar de vraag of hij voor de laatste belangrijke wedstrijd zondag tegen AZ beschikbaar is. Hij werd vervangen door Sinan Bakis. Die kreeg direct een goede kans, maar Bijlow bracht redding.

Even later was het aan de andere kant wel raak. Kökcü schoot en zag doelman Blaswich (foto) de bal niet goed verwerken: 0-1. Die stand stond echter niet lang op het bord, want vier minuten later schoot Bakis (foto intro) een strafschop binnen en maakte met zijn tiende van het seizoen gelijk. Een winnaar kwam er niet. Heracles heeft nu, net als Sparta 44 punten, Fortuna heeft er drie minder en lijkt kansloos.

Zondag is de laatste speelronde in de Eredivisie met voor Heracles dan de uitwedstrijd tegen AZ, Fortuna Sittard moet op bezoek bij Willem II, dat moet winnen om geen promotie/degradatie wedstrijden te moeten spelen en Sparta moet op bezoek bij sc Heerenveen dat in Emmen een 3-1 nederlaag leed. Het doelsaldo van Sparta is 0, dat van Heracles -6 en Foruna Sittard staat op -7.

Foto”s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer