RKC Waalwijk dankzij een 2-1 overwinning op FC Twente zo goed als veilig

FC Twente heeft opnieuw geen driepunter weten te pakken in de Eredivisie. Bij RKC Waalwijk ging de ploeg, na een 0-1 voorsprong, met 2-1 onderuit en dat was de elfde wedstrijd op rij zonder overwinning en de dertiende nederlaag van dit seizoen.

Behalve enkele plaagstootjes gebeurde er weinig in het eerste half uur. Kort daarna was er wel een kans voor Danilo, maar ondanks de korte afstand naar het doel schoot hij naast. Aan de andere kant kwam Oosting net tekort om de openingstreffer te maken. Hij over het doel van Drommel. Rust: 0-0.

Kort na rust maakte Danilo zijn zeventiende op aangeven van Menig en direct erna zorgde Sow alweer voor de gelijkmaker. Weer een paar minuten later zorgde dezelfde speler ook voor de 2-1 voor RKC. De thuisploeg kreeg daarna kansen op meer, maar de marge bleef één treffer. Danilo liet zich nog negatief gelden. De spits trapte na en maakte daarmee een einde aan zijn seizoen, want hij kreeg een directe rode kaart.

Zondag ontvangt FC Twente in de laatste wedstrijd van dit seizoen het vandaag gedegradeerde ADO Den Haag. De ploeg van Ron Jans staat nu met 38 punten op een twaalfde plaats en kan bij winst nog een plaatsje opschuiven, maar dan moet sc Heerenveen thuis tegen Sparta punten laten liggen. De Spartanen hebben nog een goede kans om de play-offs te bereiken dat recht geeft op internationaal voetbal.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer