Geen play-off wedstrijden voor Heracles Almelo na forse nederlaag bij AZ: 5-0

Heracles Almelo is er op de slotdag van de eredivisie niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs om een Europees ticket. De nummer negen verloor kansloos met 5-0 bij AZ en zag concurrent Sparta Rotterdam bij Heerenveen met 1-2 winnen. De eerste kansen waren voor Heracles: Kiomourtzoglou (foto intro) kopte de bal tegen de paal en Bakis (foto) kopte de bal tegen Bizot. Maar daarna was het vuur aan Almelose zo goed als gedoofd.

De thuisploeg was daarna superieur en imponeerde met prachtige aanvallen. Voor rust vond Boadu het net en in het eerste kwartier na rust was Karlsson twee keer trefzeker. Nogmaals Boadu (foto) en Wijndal (rebound na gemiste penalty) voerden de score verder op voor AZ, dat de competitie als nummer drie afsluit.

De ploeg van Frank Wormuth eindigde als negende met 44 punten uit 34 wedstrijden. Het doelsaldo is negatief namelijk 42 om 53. De Alkmaarders kunnen zich opmaken voor de voorronde van de Europa League. Spannend was het vandaag wel in de strijd om degradatie/promotiewedstrijden t ontlopen.

Emmen werd ondanks de 0-4 overwinning bij degradant VVV kind van de rekening en speelt donderdagavond thuis tegen NAC Breda. Winnen de Emmenaren van trainer Lukkien dan wacht op zondag 23 mei de winnaar van de wedstrijd tussen NEC en Roda JC. Ook deze wedstrijd wordt dan in Emmen gespeeld.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer