Twee testpilots voor topsportevenementen in de Provincie Overijssel

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Stichting International Topsport Events Twente (ITET) organiseert in samenwerking met Sportinnovator twee sportevenementen als testpilots met publiek. De afgelopen maanden is er door verschillende instanties heel hard gewerkt aan innovatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat de sport- en cultuursector weer veilig open kan.

Voor de maand mei zijn er twee sportevenementen toegevoegd op de lijst ‘Testen voor Toegang’. Deze testevenementen zijn bedoeld om (semi) professionele sport- en cultuurevenementen weer mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en een aantal deelnemers. De bedoeling is dat onder andere verenigingen en vrijwilligersorganisaties weer zelf iets kunnen organiseren.

De organisatie is blij een viertal sportverenigingen bereid te hebben gevonden om mee te doen met deze testpilot. Op vrijdagavond 21 mei is er een volleybalwedstrijd in Sporthal De Stroekeld in Rijssen met toeschouwers. Team Eurosped (Vroomshoop) neemt het die avond op tegen Apollo 8 DS1 (Borne). Bij deze sportwedstrijd zijn maximaal 50 toeschouwers aanwezig.

Foto archief: Jan Bredewoud

Zaterdagavond 29 mei wordt er een handbalwedstrijd georganiseerd in Sportcentrum Tijenraan in Raalte. PCA Kwiek DS1 (Raalte) speelt dan tegen Quintus DS1 (Kwintsheul). Bij deze wedstrijd zijn maximaal 130 toeschouwers toegestaan. De organisatie van deze twee sportevenementen krijgt ondersteuning van het ITET-team.

Negatief testresultaat

Toeschouwers krijgen alleen toegang als zij binnen 40 uur voorafgaand aan het sportevenement een coronatest hebben gedaan en een negatief testresultaat kunnen laten zien.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer