Tweevoudig winnaar van Jumping Schröder Tubbergen Willem Greve vol lof dit concours

Hij was in 2016 de eerste winnaar van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen en zegevierde twee jaar later opnieuw in het hoofdnummer van de enige editie op het niveau van drie sterren. Maar niet alleen daarom heeft de Twentse kandidaat voor deelname aan de Olympische Spelen in Japen volop lof voor de organisatie.

“In 2015 kreeg ik een van de drie wildcards om via de achterdeur toch mee te doen en pakte ik er de hoofdprijs met Girlpower III. Het was een dikke proef, maar we sprongen super dubbel nul. Na een tweede plaats met Carrera in 2016 werden we in 2017 eerste. Carrera spring hartstikke goed. Al lag het dicht bij elkaar, met Jeroen Dubbeldam op Wilandro 3 en Gert-Jan Bruggink met Casparo op de tweede en derde plaats.”

Nek uitgestoken
“De jongens Schröder hebben met hun concours echt hun nek uitgestoken”, vindt Greve. “Het mooie is dat het voor iedereen toegankelijk is. Zelfs in de klassen B en L rijdt je op een prachtig terrein, dat is niet voor alle ruiters weggelegd. Het is een echt paardengebeuren, de broers hebben er hun roots en doen het niet om eraan te verdienen. Het is voor hen geen corebusiness. Dat ze dit überhaupt doen, is al fantastisch. Het concours ademt een en al paardensport uit, daarom is het ook zo plezierig daar te rijden.”

Fotobijschrift
Willem Greve winnaar 2017

Sportief gaat het prima met Willem Greve, in april met zijn schier onverslijtbare hengst Carambole een vijfde plaats nog de beste Nederlander in de zwaar gedoteerde Grote Prijs tijdens de The Dutch Masters in de Brabanthallen te Den Bosch. Behalve zijn beste paard van stal heeft hij ook nog de veertien jaar oude merrie Zypria S NOP en de pas tienjarige bruine hengst Grandorado TN als troeven voor het grote werk.

Greve is daarom een zeer serieus kanshebber om met Team NL op jacht te mogen gaan op Olympisch goud. Zelf wil hij daar echter nog niets van weten. “Wat er tot nu toe is gebeurd, zegt allemaal nog niets. Het gaat erom hoe je ervoor staat als de bondscoach midden juli de beslissing moet nemen wie hij meeneemt naar Tokio. Het heeft ook alleen zin om mee te doen als je over een paar maanden als combinatie echt in vorm bent. Pas dan weet ik of ik überhaupt een paard heb dat mee kan. Carambole is nog goed te pas, maar is hij dat straks ook nog en is het verantwoord een paard van zeventien naar Tokio te laten vliegen? Zypria heeft binnen weinig gelopen en het moet blijken hoe ze het doet als we weer een tijdje aan de gang zijn. Op Grandorado ben ik heel zuinig, omdat hij heel veel dekverplichtingen heeft. Het belangrijkste is nu rustig te blijven en ons werk te blijven doen.”

Fotobijschrift
Willem Greve met zijn oogappel, de zeventienjarige Carambole, thuis op stal in Markelo.

Foto: (C) Willem Pfeiffer van www.hippischtwente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer