Gerda Brinkman en Leo Eppink vrijwilligers van het eerste uur bij Jumping Schröder Tubbergen

Geen enkel evenement kan zonder inbreng van een legertje vrijwilligers. Ook bij Jumping Schröder Tubbergen zijn de stille krachten goud waard. Gerda Brinkman en Leo Eppink zijn twee van hen. Ze zijn er vanaf het eerste uur bij.

Gerda Brinkman: “Niet zo vreemd hè, mijn mannetje Jos bouwt de parcoursen, onze zoon Tom zit in de organisatie en net als hij rijdt dochter Pia mee.” Met José Volkerink zorgt ze ervoor dat vrijwilligers, juryleden en officials tijdig de inwendige mens versterken. “Er is een aparte tent waar ze koffie kunnen drinken, broodjes en warme maaltijden kunnen eten. We verzorgen ze vanaf de ontvangst tot ze naar huis gaan.”
“Het concours is een van de eerste in de regio en daarom maken we voor het concours begint de tent en het meubilair schoon en zetten we de  bloemen op de plek. Tijdens het concours lopen we er de hele week, van vroeg tot laat. Ik houd van de sport, ken veel mensen uit die wereld en geniet ook echt van het evenement zelf. Alleen de locatie op zich is al prachtig. Als je binnenkomt, is het al gezellig.”

Leo Eppink, die de opleiding integrale veiligheid volgde, hield zich vooral bezig met de noodzakelijke vergunningen en de op- en afbouw.  Ook coördineerde hij al deze werkzaamheden  en de watervoorziening op het terrein. “Dat laatste is heel belangrijk. Je moet het water aanvoeren over een lengte van een kilometer, maar wel druk houden. In overleg met Vitens is dit goed geregeld, zodat we ook bij de stallen nog voldoende waterdruk hebben.”

In 2018 droeg Leo Eppink het stokje over aan René Oude Engberink, die nu de vergunningen en de algemene coördinatie verzorgt voor Jumping Schröder.

Prachtig initiatief
De voormalige veiligheidscoördinator van Heracles Almelo hoopt bij de volgende editie van Jumping Schröder een prachtig initiatief te kunnen uitvoeren, dat al voor 2020 op de planning stond. “We wilden iets opzetten voor de gehandicaptensport, mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. De broers Schröder zijn ambassadeurs van revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede, dat we daar ook bij gaan betrekken. Gemeente en provincie staan positief tegenover dit initiatief en willen er graag hun medewerking aan verlenen. We waren er heel ver mee, tot corona roet in het eten gooide. Maar het zit nog in het vat. Ook mensen van zorg- en leerboerderij Stayble Mander, waar dagbesteding wordt aangeboden, gaan meedoen.”

Leo Eppink kan ervan genieten, al houdt een slopende ziekte hem al sinds 2011 in zijn greep. Toen werd bij hem keelkanker geconstateerd, wat leidde tot blijvende schade aan zijn spraakvermogen. Daar kwam eind 2015 een tumor in zijn hoofd bij. “Ik ben geen stilzitter en met mijn achtergrond probeer ik ondanks mijn beperkingen toch iets te betekenen voor Jumping Schröder.”

Leo Eppink en Gerda Brinkman zijn al vanaf de eerste editie in 2015 als vrijwilliger actief tijdens Jumping Schröder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer