Heren Het Ravijn naar halve finale beker; dames uitgeschakeld

Het pinksterweekend stond bij Z&PC Het Ravijn in het teken van wedstrijden om de KNZB beker. De Nijverdalse waterpoloheren speelden twee wedstrijden, zaterdag thuis tegen het Einhovense PSV die ze wisten te winnen met 13-6. Zondag 23 mei werd de halve finale bereikt door in het Utrechtse Krommerijn bad UZSC met 10-11 te verslaan. In die halve finale treffen de Nijverdallers in Alphen AZC. De waterpolodames van de Nijverdalse Eredivisionist verloren met 15-5 van de dames van UZSC en zijn klaar met het bekerwaterpolo. Er wordt echter nog wel doorgetraind.

Heren 1:

In twee wedstrijden werd de halve finale bereikt. Zaterdag werd zoals genoemd met volle overtuiging met 13-6 van PSV gewonnen. Een wedstrijd waar volgens trainer-coach Ron Loos het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen de doorslag was voor de overwinning van Het Ravijn. Loos: “Het is heel moeilijk om 4 periodes lang top te spelen tegen een team van dit niveau. Het individuele kwaliteitsverschil maakte dat Het Ravijn deze wedstrijd wist te winnen.

Zondagmiddag tegen UZSC wordt een lastige wedstrijd. We zullen van het begin van de wedstrijd goed geconcentreerd en scherp moeten spelen om van dit topteam te kunnen winnen. Veel onder druk moeten spelen, zuinig en goed moeten omgaan met de kansen”. Dat deed zijn ploeg zondag in het begin dan ook.

Aanvoerder Lars Gottemaker over de wedstrijd: “We begonnen de wedstrijd erg goed. In de derde periode verslapten we en kon Utrecht terug komen waardoor het nog spannend werd. Maar gelukkig hebben we met 10-11 gewonnen en gaan we door naar de halve finale waar we AZC treffen”. Deze wedstrijd staat voor zaterdag 29 mei waarschijnlijk in Alphen aan den Rijn gepland.

Dames 1:

De Nijverdalse dames mochten na de herenwedstrijd de strijd aanbinden met de Utrechtse dames. De wedstrijd werd met 15-5 verloren. Woerdvoerster Laura Boerdam: “We begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg. We waren niet gewapend tegen de felheid van USZC. Later in de wedstrijd ging dit beter en creëerden we mooie kansen, maar maakten we deze helaas niet af.”

Statistieken heren:

Zaterdag 22 mei zwembad Het Ravijn:

Het Ravijn-PSV: 13-6

Periodestanden: 4-2, 4-1, 3-3 en 2-0.

Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 4x, Bas ter Brake 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Emiel Wouters 1x, Kenai Heitink 1x,  Thijmen Karel 1x. Eigen Doelpunt PSV speler Nino Mudrazija 1x.

Doelpunten PSV: Nino Mudrazija 3x, Levi Kort 1x, Niels van de Hout 1x, Stijn Simons 1x.

Zondag 23 mei 2021

Zwembad Krommerijn Utrecht:
UZSC-Het Ravijn: 10-11
Periodestanden: 2-3, 0-4, 5-1 en 3-3.

Doelpunten UZSC: Benjamin Hoepelman 6x, Flemming Kastrop 2x, Joep de Jong 1x, Tim de Meij 1x.

Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 3x, Sander Veltkamp 2x, Yoran Loos 2x, Jorrit Aanstoot 2x, Emiel Wouters 2x.

Statistieken Dames:

Zwembad Krommerijn Utrecht:

UZSC – Het Ravijn:15-5

Periodestanden: 4-1, 5-1, 2-1 en 4-2.

Doelpunten UZSC: Nerida Drewes 4x,  Hanna Hoogervorst 3x, Esther Scheij 3x, Danique Lauritzen 2x, Lois den Ouden 1x, Marese Borgts 1x, Kila van der Veen 1x.

Doelpunten Het Ravijn: Noa de Vries 2x, Laura Boerdam 1x, Kari Ankone 1x en Nina Scholten 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer