Softbaldames Tex Town Tigers verslaan koploper Olympia

De softbal dames van het Enschedese Tex Town Tigers kwamen dit Pinksterweekend vier keer in actie. Afgelopen zaterdag moest het op bezoek bij de ongeslagen koploper Olympia en Pinkstermaandag kwam het Amersfoortse Quick op bezoek. Beide ontmoetingen eindigden in een puntendeling.

Zaterdag verraste Tex Town Tigers door de thuisclub de eerste nederlaag toe te brengen. In de tweede wedstrijd van die dag waren de gasten met maar liefst 5-12 te sterk voor de koploper. In de eerst de wedstrijd was Tex Town Tigers al dicht bij een stunt. De dames keken wel eerst tegen een achterstand aan, maar kwamen daarna goed terug. Na de reguliere speeltijd stond het 7-7, waardoor er verlengd moest worden. Tex Town Tigers nam nog wel een 7-8 voorsprong, maar trok uiteindelijk met 12-8 aan het kortste eind.

 

Pinkstermaandag verloor Tex Town Tigers opnieuw de eerste wedstrijd van Quick, 3-5, maar in de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en bleef de winst met 10-3 in Enschede.

De wedstrijden op maandag stonden ook in het teken van drie huldigingen. Voorafgaande aan de tweede wedstrijd werden Nadine Marinus 700e wedstrijd (foto intro) voor Tex Town Tigers (officieus record in Nederland) Britt Vonk (foto boven), 250e wedstrijd voor Tex Town Tigers en Daniëlle ten Donkelaar (foto) 100e wedstrijd voor Tex Town Tigers gehuldigd door voorzitter Gertjan Mooi.

 

Actie foto’s archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer