FC Twente Vrouwen door 1-0 winst op Ajax zeker van Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich door een 1-0 overwinning op het bezoekende Ajax zich verzekerd van het spelen van wedstrijden in de Champions League. De ploeg van de vertrekkende coach Tommy Stroot is met nog twee wedstrijden te spelen in de kampioenspoule verzekerd van minimaal plek twee.

Tegen de verhouding in bracht na ruim dertig  minuten spelen Renate Jansen de thuisclub op aangeven van Anna-Lena Stolze op een 1-0 voorsprong. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de gasten de betere maar verder dan een schot van Stefanie van der Gragt kwamen de Amsterdamse niet. Haar schot werd overgetikt door keepster Daphne van Domselaar.

In de tweede helft was de thuisclub duidelijk de betere en kwam Ajax niet meer in de buurt van het doel van Tukkers. Ook een alles of niets offensief in de slotfase leverde niets op. Wel kreeg Sam van Diemen nog een rode kaart.

Afgelopen zondag was FC Twente ook al te sterk voor Ajax. Toen werd het 1-2. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat FC Twente met 26 punten aan de leiding, gevolgd door PSV met 25 punten. Derde is Ajax met 15 punten en laatste is ADO met 11 punten. FC Twente speelt nog thuis tegen ADO en de laatste wedstrijd is uit bij PSV.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer