Oud-winnaars vol lof over Jumping Schröder Tubbergen

Remco Been, Gert-Jan Bruggink en Marc Houtzager bewaren als oud-winnaars van de Grote Prijs tijdens Jumping Schröder mooie herinneringen aan het concours. Remco Been was met Holland van de Bisschop succesvol tijdens de eerste internationale editie van Jumping Schröder in 2016. “Er waren best veel nullers, elf of twaalf geloof ik. Ik moest als derde de ring in en voor mij was het billen knijpen. Holland was toen in bloedvorm, want we wonnen dat jaar ook de Grote Prijs in Hardelot en Wierden. Voor mij is Holland een uniek paard, competitief gezien. We zijn samen een super combinatie, nog steeds. Zelf wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk rijden en laten zien op welk niveau ik kan winnen . Holland is een paard voor twee en drie sterren. Zo lang hij goed te pas is, ga ik met hem door. En anders mag hij genieten in de wei, hij heeft zich al meer dan genoeg bewezen.”

In 2018 ging Gert-Jan Bruggink er op Charmeur met de winst vandoor in de toprubriek. “Een mooie overwinning voor het thuispubliek. Charmeur hebben we zelf gefokt en opgeleid. Er waren er een stuk of acht in de barrage en voor mij reed Annelies Vorsselmans goed door. Maar ik was net iets sneller. Charmeur is niet spectaculair op de hindernissen, maar wel vrij snel in het landen en kan kort draaien. Johannes Beeken hoopt dit jaar met de Duitse junioren het EK jeugd te rijden. Over het concours niets dan lof. Het is er fantastisch voor elkaar met de pistes en er hangt een prettige sfeer, je ziet er geen ontevreden mensen.”

Zware val
Sinds 9 oktober van het vorig jaar gaat Bruggink met een kunstheup door het leven, een erfenis van zijn zware val van een paard op 4 januari 2019, thuis bij Stal Het Oosterbrook. “ Als het zo blijft, mag ik niet klagen. Of ik nog ooit weer op niveau zal rijden, moet de toekomst leren. Ik probeer in elk geval elke keer weer mijn best te doen om zelf op stal zoveel mogelijk bij te dragen.”

Marc Houtzager zegevierde tijdens de meest recente editie, die van 2019, met Sterrehof’s Dante. “Het was een snelle barrage met een  man of tien. Voor Dante is het grote werk eigenlijk in Tubbergen begonnen. Voor Dante was het de eerste Grote Prijs op twee sterrenniveau, over 1,45 meter. Nu springt hij (of zij) over 1,60 meter.” “Het is een superconcours, alles is er perfect geregeld. De piste is heel mooi, de bodem geweldig. En ook de aankleding is grandioos voor elkaar, of het nu gaat om de consumptietent op de kopse kant, de VIP of de boxen. Er is goede stalling, het inspringterrein  is ruim, ideaal voor paard en ruiter. Je kunt gewoon zien dat het mensen uit de sport zelf zijn die het regelen, ze weten precies hoe het moet.”

Foto’s: Willem Pfeiffer (www.hippischtwente.nl) en Kiek4Fun

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer