Rob Hassink opgenomen in de EK selectie van het Nederlands Heren Softbal Team

Met de selectie van Rob Hassink levert Honk- en softbalvereniging Tex Town Tigers opnieuw een speler leveren voor een nationaal team. Oranje neemt van 21-26 juni deel aan de Europese Kampioenschappen in Ledenice, in Tsjechië. De nummers 1 en 2 van het EK plaatsen zich voor de wereldkampioenschappen in Nieuw-Zeeland.

Deelnemende landen aan het EK in Tsjechië zijn: Tsjechië, Israël, Slowakije, Zweden, Nederland, Denemarken, Kroatië, Litouwen, en Frankrijk. Wegens Corona hebben Duitsland, België en mogelijk het Verenigd Koninkrijk afgezegd. Rond het komend EK gelden strenge Corona maatregelen met herhaaldelijk testen en verplicht leven in een bubbel. Eerder maakten twee andere heren softballers van Tex Town Tigers deel uit van een nationale selectie: Martijn Guillot en Robbert Heuvelman.

Hassink maakte vanaf oktober 2019 deel uit van een bredere selectie die zich voorbereidde op een EK in 2020. Dit werd afgelast vanwege de covid-19 pandemie. Rob Hassink (42) speelde aanvankelijk honkbal en switchte later naar de softbal. Hij is tevens coach van het dames softbalteam van Tex Town Tigers, dat in de hoofdklasse speelt.

Rob Hassink is na zijn zussen Marieke en Annelies de derde international in de familie Hassink.

Foto: Tex Town Tigers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer