Vrouwen FC Twente op de valreep langs ADO en pakken de zevende landstitel

De vrouwen van FC Twente zijn voor de zevende keer landskampioen geworden. Dankzij een doelpunt van Anna-Lena Stolze in de slotminuten van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Aangezien directe concurrent voor de titel, PSV, in Amsterdam een 3-2 nederlaag leed tegen Ajax, kan de ploeg van trainer Tommy Stroot het kampioenschap niet meer ontgaan. In de afgelopen tien jaar was de Enschedese club zeven keer de beste in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal, tweemaal in de BeNe-League en vijf keer in de eredivisie.

 

Twente en ADO Den Haag hielden elkaar lange tijd in evenwicht. De eerste kans van de wedstrijd in Enschede was voor ADO-speelster Nadine Noordam, die met haar uithaal de bovenkant van de lat raakte. Even later kwam Liz Rijsbergen oog in oog te staan met Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar, die knap redding bracht.

Aan de andere kant van het veld had Anna-Lena Stolze de openingstreffer op haar schoen. Het schot van de 20-jarige Duitse aanvalster werd echter geblokt door Amber Verspaget.

Enkele minuten na rust kreeg Fenna Kalma een levensgrote kans om Twente op voorsprong te zetten in Enschede, maar de spits kopte naast. Ook aanvoerster Renate Jansen was nog dicht bij een doelpunt. Haar schot ging rakelings naast het doel van ADO-keepster Barbara Lorsheyd. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bezorgde de 20-jarige Duitse Stolze Twente alsnog de landstitel.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer