Doron Kuipers de beste op dag één met twee zeges en een tweede plaats tijdens Outdoor Wierden

Doron Kuipers was donderdag zonder concurrentie de man van de dag tijdens Outdoor Wierden. De ruiter uit het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland won de twee zwaarste rubrieken en pakte ook nog een tweede plaats.De mooiste overwinning mocht hij vieren in het traject over 1,40/1,45 meter en twee fasen. Zijn negenjarige bruine ruin Huberth B (v. Verdi TN x Mr. Blue, foto) liep voor het eerst een wedstrijd op dit niveau en was meteen de sterkste. “Het liep vandaag boven verwachting, aldus Kuipers. “Huberth moet nog ervaring krijgen, maar als je zag hoe hij vandaag liep, dan mag je stellen dat er veel toekomstperspectief in hem zit.”

Hessel Hoekstra was de snelste achtervolger met de eveneens negen jaar oude vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue). Achter de Griek Emile Karim Fares met Captain Z legde Remco Been met de twaalfjarige bruine ruin Balou van het Molenhof beslag op de vierde plaats en hield Albert Zoer met de zevenjarige vosmerrie Jayla (v. Emerald) Gerco Schröder met zijn dertienjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) van de vijfde plek af.

Ook de twee fasenrubriek om de B & S Prijs over 1,30 meter in de Big Tour van het CSI1 werd een prooi voor Doron Kuipers met zijn elfjarige donkerbruine ruin Fabulous (v. Harley). De winnaar: “Fabulous is van nature heel snel en heeft ook al hoger gelopen. Hij heeft een tijdje rust gehad, vandaar dat ik hem vandaag wat lager heb gestart. Altijd als hij meegaat en ik zelf geen gekke dingen doe, rijdt hij wel vooraan mee”.

Steven Veldhuis gaf met zijn achtjarige vosmerrie Installera Ballera (v. Emerald) bijna een seconde toe. De derde plaats was voor Conor Drain met de elfjarige donkerbruine merrie Ingmar (v. Ingmar). Siebe Kramer verzekerde zich van de posities vier en vijf met respectievelijk de acht jaar oude zwartbruine ruin Cascador Eb (c. Casall) en de negenjarige bruine merrie Nebraska de Muze (v. Nabab de Reve).

Doron Kuipers greep in de proef over twee fasen voor de Medium Tour van het CSI1 (1,20 meter) net naast de zege. Met de zevenjarige bruine ruin Cash It (v. Constakko) moest hij de eer aan de Tsjechische Kristyna Schütte op Constakko’s Boy laten. Jessie Wiefferink stuurde haar negenjarige bruine merrie Hetty van den Hoogeweg naar de derde plek en werd gevolgd door Lisa de Paauw met de achtjarige bruine merrie Izadora en Auke Feenstra met zijn zevenjarige bruine merrie Jolineke.

De openingsproef van donderdag om de Hofman Animal Care Prijs over twee fasen voor de Small Tour van het CSI1 (1,10 meter) leverde acht posities van Nederlandse combinaties in de top tien op, maar een zege zat daar niet bij. Die was voor de Duitser Hennes Mühlenbeck met Adwiga M. Op precies een halve seconde bezette Berber Dijkman met haar twintigjarige bruine ruin Paragon’s Uno Momento de tweede stek.

Opmerkelijk waren de prestaties van Nina Dubbeldam en Nina Houtzager, dochters van gelouterde ruiters Jeroen en Marc. Nina Dubbeldam klasseerde zich als derde met de twaalf jaar oude bruine merrie Ermita di Fer en als vijfde met de vijftienjarige schimmelmerrie Canberra. Nina Houtzager stuurde haar elfjarige zwartbruine merrie Fogia Again naar de zesde en de zestienjarige schimmelruin Cream Caramel naar de zevende positie. Emiel Richter werd als vierde in de uitslag genoteerd met zijn pas zesjarige donkerbruine merrie Kikidola.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto © www.digishots.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer