Siebe Kramer veel te snel voor concurrentie

Siebe Kramer (foto) won vrijdag tijdens Outdoor Wierden afgetekend de rubriek over 1,45 meter op tijd om de Lodewijk Assurantiën Prijs. Met zijn twaalfjarige vosmerrie Evermeta (v. Mr. Blue x Nimmerdor) was de ruiter uit Oud-Beijerland aanzienlijk sneller dan de concurrentie.

“Super”, vond Siebe Kramer, “het liep lekker. Evermeta hebben we zelf gefokt en opgeleid. Ze is snel en een prima meewerker in de ring. We willen haar ook voor de fokkerij inzetten. Als je daarmee goede dingen kunt doen, is dat alleen maar meegenomen.”

Kramer is een vaste gast in Wierden. “Normaal gesproken kom ik hier in de zomer en in de winter. Ik rijd hier graag. Het zijn hier leuke mensen en het totale plaatje in Wierden hier gewoon. De accommodatie is natuurlijk ook top, al moeten de paarden altijd wel even weer wennen aan de kleurstelling met die bomen eromheen.”

Eric ten Cate benaderde op zijn achtjarige schimmelruin Incredible (v. Clinton) Kramer met een achterstand van 1,67 seconde nog het dichtst. Pia-Luise Aufrecht-Bruggink nam de derde plaats voor haar rekening met haar twaalfjarige vosmerrie Anita 136. Ze bleef de Duitser Sebastian Adams met de negenjarige bruine merrie Nyera Z en Nick van den Broek met zijn even oude bruine ruin Ha-Cantos voor.

In de rubriek over twee fasen (1,40 meter) voor de Medium Tour van het CSI2 om de Schuttert Prijs had Enrico van Manen het laatste woord. Met zijn negenjarige bruine hengst Haran (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef hij Conor Drain met zijn achtjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) negenhonderdste seconde voor. Drain ging op zijn beurt nummer drie Bart Haselbekke met de dertienjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R) tweehonderdste seconde vooraf. Remco Been werd vierde met de tienjarige bruine ruin Las Vegas (v. Last Mans Hope) en Megan Laseur vijfde met haar achtjarige bruine ruin It’s a Walk in the Park (v. Numero Uno).

Remco Been was ’s ochtends wel de sterkste in de proef over 1,30/1,35 meter in de Small Tour om de Rikkert Prijs. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) was de in Wierden woonachtige Been een kwart seconde sneller bij de finish dan Henk Frederiks met zijn achtjarige donkerbruine hengst Impian D. Steven Veldhuis boekte opnieuw een klassering in de top drie met de tien jaar oude schimmelruin Gezellig (v. Wietvot). De vierde en vijfde plaats waren voor Micky Morssinkhof met de twaalfjarige bruine merrie Elianca (v. Carthino Z) en Berber Dijkman met de achtjarige bruine merrie Imoya Dice. Maud Wiefferink stuurde haar zestienjarige bruine ruin Agono (v. Tolano ’t Riethof naar plek zes.

Op het parcours over 1,20 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI1 om de Zwijnenberg Prijs grepen de Nederlanders naast de overwinning. Doron Kuipers leek met de zesjarige bruine ruin Cash It (v. Comme il Faut) lang op weg naar zijn derde zege in Wierden. Hij werd echter voorbijgestreefd door de pas twaalfjarige Duitser Hennes Mühlenbeck met Adwiga M. Die combinatie was ook een dag eerder al succesvol. Jessie Wiefferink mocht met de negenjarige bruine merrie Netty van den Hoogenweg de derde prijs afhalen. Dat ging ten koste van nummer vier Steven Veldhuis met de achtjarige vosmerrie Installera Balia Rs en haar zus Britt Wiefferink met de zestienjarige bruine merrie Apourti.

Emiel Richter beslechtte de rubriek over 1,10 meter op tijd voor de Small Tour om de Havens Prijs met de zesjarige donkerbruine merrie Kikidola (v. Etoulon) in zijn voordeel. Hij was ruim sneller dan twee twaalfjarige amazones: Nina Dubbeldam met de twaalfjarige bruine merrie Ermita di Fer (v. Marius Claudius) en Nina Houtzager met de zestienjarige schimmelruin Cream Caramel (v. Canabis) . Ashley Spiele met de zevenjarige donkerbruine hengst Houston Quality Z en Faye Louise Vos met de negenjarige donkerbruine merrie Hildegard completeerden de top vijf. Speile werd met de negenjarige donkerbruine ruin Quitello (v. Quasimodo Z) ook nog achtste.
Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto: © www.digishots.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer