Dames Apollo 8 gaan Europa in

De dames van Apollo 8 hebben zich door de bekerwinst in het afgelopen seizoen geplaatst voor Europees volleybal en neemt daardoor komend najaar deel aan de Challenge Cup. Met de winst van de Nationale beker werd afgelopen april volleybalgeschiedenis geschreven. Apollo 8 kan daar een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. Met de inschrijving voor de Challenge Cup gaat de Bornse vereniging voor het eerst in haar geschiedenis Europees volleybal spelen.

‘Met de prachtige bekerwinst betekende dit een toegangsticket naar Europa, die eerlijk en dik verdiend is. Een droom voor het team, de staf, maar zeker ook voor ons als club. Het is een enorme prestatie en als bestuur vinden we het erg knap en zijn we trots dat we dit als vereniging hebben bereikt’, reageert voorzitter Martin Reesink. ‘In oktober spelen we onze eerste Europese wedstrijd waardoor we nu ook de kans hebben om ons ook internationaal te laten zien. Goed voor de volleybal in Nederland, goed voor Twente en vooral ook goed voor Borne’.

‘Bij de organisatie komt natuurlijk veel kijken. Daarom heeft Apollo 8 een projectgroep samengesteld. Deze werkgroep zal de Dames 1 commissie hierbij ondersteunen en versterken. Dat gebeurt natuurlijk in nauw overleg met de vereniging. Er zullen bijvoorbeeld wedstrijden doordeweeks plaats vinden. Er moet een aparte wedstrijdvloer gelegd worden en de buitenlandse teams gaan we ontvangen. Onze leden moeten hier zo min mogelijk hinder van ondervinden en vooral ook kunnen meegenieten van het Europese avontuur’.

Kirsten Kruize, bestuurslid Apollo 8: ‘Europees volleybal spelen betekent ook dat er extra financiële middelen beschikbaar moeten komen. Onze businessclub en de sponsorcommissie hebben keihard gewerkt om extra sponsorgelden binnen te halen. Met een positief resultaat. Daarnaast zal er een bijdrage komen vanuit het Europafonds van de Nevobo en Dames 1, denk hierbij aan het organiseren van bijvoorbeeld clinics en een trainingsweekend. Op deze manier worden de extra kosten voor het Europa gedekt’.

‘We zijn ontzettend blij en trots dat we daad bij het woord voegen als club en Europa in gaan. De businessclub en sponsorcommissie hebben geweldig werk verricht, mede door hun inspanningen kunnen we het Europese avontuur aan gaan. Het niveau in veel landen ligt hoger dan in Nederland. De loting zal bepalen of we een kans hebben om één en misschien wel twee rondes te overleven. We willen met Apollo 8 het eindstation zijn voor volleybalsters in Nederland. We gaan naar maximaal 19 uur training per week, die uitbreiding van uren zal in combinatie met de ervaringen in Europa een mooie boost kunnen geven aan de ontwikkeling van onze speelsters’, zegt een blije trainer/ coach Thijs Oosting.

Foto’s archief: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer