Wandel deze zomer de 10 “Almeloopjes”

Sportbedrijf Almelo organiseert in de zomerse maanden juli en augustus een wandelactiviteit waar iedereen uit de gemeente Almelo aan deel kan nemen. In samenwerking met betrokken wandelvrijwilligers heeft Sportbedrijf Almelo 10 gloednieuwe wandelroutes in de gemeente uitgezet: 10 zogeheten ‘Almeloopjes’. Onderweg zijn letters te verzamelen, die samen één woord vormen. Op elke deelnemer die het codewoord heeft weten te kraken, ligt een leuk prijsje te wachten.

Jan Willem Dangremond, wandelcoördinator van Sportbedrijf Almelo, over de 10 Almeloopjes: “Een leuke manier om ook deze zomer actief te blijven én om de eigen stad nog beter te voet te leren kennen. Onze wandelmoatjes hebben 10 prachtige wandelroutes uitgezet, die je langs schitterende, onontdekte plekken voeren waar we zelfs de rasechte Almeloërs mee verrassen.”

De Almeloopjes kunnen door iedereen op een eigen gewenst moment worden gelopen. De routes zijn allemaal binnen maximaal anderhalf uur goed te bewandelen. Elk Almeloopje bevat één letter, die samen een woord vormen. Voor elke deelnemer die het juiste woord heeft weten te vinden, ligt tegen die tijd in de IISPA een mooie prijs klaar.

Sportbedrijf Almelo verstuurt op 1 juli een digitale nieuwsbrief met daarin uitleg en de routebeschrijvingen van de Almeloopjes. Deelname is gratis. Via de website www.wandeleninalmelo.nl kun je je aanmelden voor deze nieuwsbrief; schrijf je hier dus vooral voor 1 juli voor in.

Na het succes van de Ommetje Bokaal, start Sportbedrijf Almelo met de 10 Almeloopjes opnieuw een Almelo’s wandelinitiatief. Wandelen blijkt in Almelo een zeer populaire bezigheid. De belangrijkste redenen om een blokje om te gaan, zijn: fit en gezond worden en blijven, ter ontspanning en ‘er even tussenuit gaan’. Bovendien geeft wandelen energie, helpt het bij onthaasten en verbetert het de creativiteit. Goed voor lichaam en geest!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer