Selectie Team Eurosped zo goed als compleet

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Team Eurosped heeft haar selectie voor het komende seizoen zo goed als rond. Inmiddels zijn de trainingen weer begonnen en hebben de nieuwkomers de eerste trainingsuren onder de nieuwe coach Petra Groenland (foto) er opzitten.

Sarah Knol, 20 jaar en geboren in IJsselstein. Sarah versterkt onze passer/loper positie. Ze speelde tot haar 17e jaar bij Vives in IJsselstein. Na haar schoolexamen is ze naar Sardinië vertrokken om daar een jaar school en volleyballen te combineren om vervolgens bij het Franse RC Cannes te gaan spelen. Hier heeft ze twee jaar ervaring mogen opdoen bij deze topclub.

Noa de Haas is het nieuwe gezicht op de liberopositie. Noa is 17 jaar,  geboren in Uithoorn en komt over van VC Sneek. Na haar examen neemt ze een tussenjaar om zich volledig op het volleybal te kunnen richten.  “Ik kreeg de kans van Team Eurosped om mijn ambitie – op het hoogste niveau spelen – waar te kunnen maken ” vertelt Noa. “Met de vele uren training en de goede organisatie er omheen was de keuze niet moeilijk en grijp ik deze kans met beide handen aan.

Diagonaal Anna Zijl is 19 jaar en geboren in Apeldoorn waar ze haar carrière begon bij Alterno. Na haar periode bij het Talentteam is ze uiteindelijk bij Alterno teruggekeerd. Ze doet de opleiding Marketing en Communicatie en werkt daarnaast in een sportschool. Anna is enthousiast over haar komst naar Team Eurosped: “Het is een mooie club met een goede naam en ambities en met veel trouwe fans en vrijwilligers”.

Eveneens voor de passer/loper positie komt Lavinia Maiorano over van US Amsterdam. Lavinia is 19 jaar oud en geboren in Haarlem. Ze begon haar carrière bij Volley Lugano in Zwitserland, waar ze 13 jaar heeft gewoond. Naast volleybal studeert ze Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. “Team Europsed heeft me altijd al aangesproken,” bekent Lavinia. “Met name de gedrevenheid en professionaliteit. Dit is precies wat ik nodig heb om mezelf te ontwikkelen.”

Dit seizoen zal Niek van der Heide als assistent-trainer aan de staf van Team Eurosped worden toegevoegd. Hij zal coach Petra Groenland assisteren tijdens de trainingen en wedstrijden. Niek is 32 jaar en komt van volleybalvereniging Emmen ’95.

Foto’s: Team Eurosped

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer