De Zweef werkt samen met FC Twente/Heracles Academie

Vrijdag 11 juni heeft voetbalvereniging De Zweef een samenwerkingsverband ondertekend met de FC Twente/Heracles Academie. Met dit Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen. Voor een periode van drie jaar gaat de Academie nauw samenwerken met ruim twintig clubs uit de hele regio Twente.

Uit eerdere oriënterende gesprekken kwam helder naar voren dat FC Twente / Heracles zich meer wil focussen op de ‘eigen’ regio. Belangrijke punten daarbij zijn:

1. Niet alleen halen, maar ook brengen;
2. Nauwe betrokkenheid amateurclubs bij talent beoordeling;
3. Delen van kennis en kunde met de regioclubs;
4. Zichtbaarheid in de regio door aanbod van regiotrainingen (hotspots);
5. Breder opleiden en pas later instromen in de Academie

Sportpark Gagelman is beoordeeld en geschikt bevonden om acht regiotrainingen af te werken. Spelers voor deze regiotrainingen in de onderbouw (tot O.12) zullen de komende tijd worden gescout (het gaat om ca. 100 spelers per leeftijdscategorie over alle verenigingen in Twente; dus ook vanuit clubs die geen formeel samenwerkingsverband hebben).

De Zweef is trots dat ze behoort tot de selecte groep amateurclubs in deze samenwerking. Dit betekent een blijk van waardering richting De Zweef en hoe de club er voorstaat. Het sportpark en accommodatie liggen er fantastisch bij met alle faciliteiten die benodigd zijn voor dit soort trainingen. Daarnaast straalt de organisatorische kant het vertrouwen uit richting de Academie voor een nauwe samenwerking. De FC Twente Heracles Academie hoopt in het derde kwartaal te kunnen starten met de hotspot trainingen. Wanneer men bij De Zweef op locatie is, is nog niet bekend.

Namens De Zweef waren Harco Evers en Stefan Scholten 11 juni in de Grolsch Veste aanwezig. Ook De Tubanters, De Esch, RKSV NEO en Victoria ’28 tekenden deze avond de overeenkomst. In de weken hiervoor zetten clubs als Quick ’20, Rigtersbleek. DETO en HSC ’21 al hun handtekening onder het Regioplan.

Foto’s: www.dezweef.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer