Vincent Wevers mag van rechter toch opreden als coach tijdens de Olympische Spelen

Vincent Wevers mag als coach van de Nederlandse turnsters onder andere zijn dochters Sanne en Lieke (zie foto), aantreden tijdens de Olympische Spelen van Tokio. Dat is de uitkomst van het kort geding dat de oefenmeester aanspande tegen de KNGU. Tegen Wevers loopt een onderzoek bij het Instituut Sportrechtspraak vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag.

De turnbond wilde Wevers niet meenemen. Wevers heeft naast Sanne en Lieke ook Vera van Pol en Naomi Visser onder zijn hoede. Als één van hen geselecteerd wordt voor de Spelen, dient de KNGU Wevers als trainer voor te dragen bij NOC*NSF, aldus de rechter. Op 28 juni wordt de selectie voor Tokio bekend.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer