Zeno Reuten per 1 augustus trainer-coach heren Het Ravijn

De 58-jarige Zeno Reuten wordt per1 augustus 2021 de nieuwe trainer-coach van de herenselectie van Het Ravijn. Hij volgt Ron Loos (foto onder) op die het laatste half jaar de herenselectie succesvol onder zijn hoede heeft genomen. Hij is geen onbekende in de waterpolowereld. Als speler begon hij bij ZPA Almelo, waarna hij zich bij de kring Overijssel en Schuurman BZC ontwikkelde tot een succesvolle jeugdcoach. Hij deed ervaring op bij de dames van Heidelberg (Borne), ZPA (Almelo) en WS Twente (Twente), om vervolgens in een team met Jan Mensink en Barry Wittenbernds mede vorm te geven aan een meer jaren ontwikkelingsplan voor de herenselectie van BZC (Borculo). Dat resulteerde uiteindelijk in vier nationale kampioenschappen, waarbij Zeno Reuten drie jaar de functie van hoofdcoach vervulde. Parallel was hij jeugdbondscoach (Jongens o15 en o17 / 2014 tot nu) en gaf hij vorm aan het RTC programma waterpolo op het CSE in Zwolle. De laatste 3 seizoenen was hij actief als trainer-coach van GZC Donk heren en (weer) BZC.

Bij Het Ravijn is het verder uitbouwen van de prestatielijn van Heren1 de eerste uitdaging voor Zeno Reuten. De heren willen ook het komend seizoen om de prijzen spelen, zowel in de reguliere competitie als bij de KNZB beker. Daarbij hopen zij in het post-corona seizoen ook weer op de steun van de actieve achterban van Het Ravijn te kunnen rekenen. Daarnaast gaat Reuten de doorstroming van talentvolle jeugdspelers naar de herenselectie actief stimuleren. Het Ravijn beschikt over een aantal jeugdinternationals en regionale talenten, die hun plaats in de herenselectie moeten gaan waarmaken. Hij hoopt gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van een aantal oud Heren1 spelers, die de opleiding van jonge jongens gaan ondersteunen.

Hilda Wouters, voorzitter van de topsportcommissie, is bijzonder blij met de komst van Zeno Reuten. “Met Zeno hebben we een ervaren en resultaatgerichte hoofdcoach binnengehaald, die ook zijn sporen in de internationale talentontwikkeling verdiend heeft. Hij zal bij de heren van Het Ravijn gaan samenwerken met Adam Zaidi (H2) en Chris Visser (Jongens o17), waarmee we komend seizoen een sterke stafgroep voor de herenselecties hebben staan. Daarmee is de doorstroming van de jeugd en de continuïteit gewaarborgd.”

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer