Twentse zwemmers succesvol tijdens Next Generation Meet in Hengelo

In het Twentebad in Hengelo werd afgelopen weekend een sterk bezette zwemwedstrijd georganiseerd door WS Twente, in samenwerking met de KNZB en de Gemeente Hengelo. Deze “Next Generation Meet” was voor de nationale top bij de jeugd de laatste kans om zich te plaatsen voor de Europese Jeugdkampioenschappen, die medio juli in Rome worden gehouden. Ook was de wedstrijd voor een deel van de Olympische zwemploeg een nuttige testwedstrijd richting de Olympische Spelen.

De Twentse deelnemers wisten een aantal ereplaatsen te behalen. Lieke Oude Lenferink (WS Twente) deed het uitstekend op de rugslag bij de dames. Ze wist de 50 m. te winnen in 29,45, werd 2e op de 200 m. in 2.18,49 en noteerde op de 100 m. een 3e plaats in 1.02,72. Bij de heren won Dinkel-zwemmer Dennis Kamps de 100 m. rugslag in 58,08 en hij werd 2e op de dubbele afstand in 2.05,65.

Clubgenote Madelijne Schothans werd 2e op de 100 m. schoolslag dames in 1.10,82 en 3e op de 200 m. schoolslag in 2.35,38. Tenslotte was er nog winst van Thomas de Lange (De Dinkel) op de 50 m. schoolslag heren in 28,61. Jeugdzwemmers Luuk Bos, Maquinho Vorst, Yke Groener (allen de Dinkel) en Rolf ter Keurs (De Veene) wisten persoonlijke records te verbeteren, maar haalden niet het erepodium.

Foto archief: Alfred van der Kraats

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer