Rivo Rijssen Dames 1 klaar voor het nieuwe seizoen

Foto archief: Jan van den Noort

Eindelijk is het dan zover, er mag weer getraind worden in de zaal en dat voelt na zo’n lange tijd toch wel als een nieuwe start voor de dames van Rivo. De dames hebben de afgelopen maanden wel een intensief kracht en beach-training traject gevolgd maar het spelletje in de zaal is toch wel het echte werk.

Komend seizoen staat Rivo dames onder leiding van Patrick te Vaarwerk. Hij is overgekomen van Tornado uit Geesteren waar hij een succesvolle tijd heeft gehad. Met de assistenten Sander de Koning en Rene Brinks is er een mooi technisch kader gevormd met verschillende karakters en kwaliteiten. Daarnaast volgen de dames een wekelijks krachttrainingsprogramma onder leiding van Franklin Achterhuis bij Fysio Koninginneweg uit Rijssen.

Foto archief.

De selectie is nagenoeg intact gebleven. Alleen Liza Mollink is gestopt. Haar werk en stages bij Defensie waren niet voldoende te combineren met de trainingen. Rivo hoopt echter wel dat Lisa in de toekomst weer terug kan komen als e.e.a. beter aansluit op elkaar. Voor de vacante diagonaal positie is Evita Logtenberg aangetrokken. Evita (18 jaar) is afkomstig uit Dedemsvaart en speelde afgelopen seizoen in de 2e divisie bij Tjoba.

De rest van de selectie bestaat uit:

Spelverdelers: Lieke Brouwer en Suzan Agterberg; Middens: Maaike Wolves, Silke van Wijk en Maud Timmerman; p/l: Floortje van Losser, Lotte Boerman, Famke Zomer, Lina Handstede en Susan Schepers; Diagonaal: Stephanie de Bruin en Evita Logtenberg; Libero: Annemiek de Bruin en iedere week zal plek nummer 14 worden ingenomen door een speelster uit dames 2/4.

De doelstelling op de ranglijst van de Topdivisie voor komend seizoen is helder. “HANDHAVING” niet meer en niet minder. Daarnaast zijn er natuurlijk andere doelstellingen. Patrick is veeleisend en dat betekent enerzijds dat het plezier eraf mag spatten maar anderzijds zullen de speelsters alles moeten geven om het team en zichzelf te verbeteren in de loop van het seizoen.

De komende weken zal er hard getraind worden tot ± 15 juli. Dan zijn er een paar weken vakantie waarna de trainingen in augustus weer gaan starten. Het voorbereidingsprogramma is grotendeels bekend en ziet er als volgt uit:

28 augustus toernooi in Geesteren; 4 september toernooi in Denekamp en 10 en 11 september Trainingskamp in Groningen. Tevens wedstrijd tegen Donitas ds1. Ook zij komen uit in de Topdivisie A.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer