Vanaf donderdag veertien landen naar Outdoor Wierden

Stephanie Böhle won vorig jaar de Grote Prijs van het CSI1 met Granate P. Foto © DigiShots.

Vier dagen na de geslaagde 26ste editie van het Dutch Youngster Festival (DYF) staat de organisatie alweer in de startblokken voor het volgende internationale evenement op de terreinen van manage De Vossenbos in Wierden. Ruiters uit veertien landen met in totaal 340 paarden maken er vanaf donderdag 3 juni hun opwachting voor Outdoor Wierden.

Tijdens de vierdaagse wordt gestreden in achttien rubrieken, waarvan de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 en die voor het CSI1 op zondag 6 juni de hoofdnummers zijn. De grote delegatie Nederlanders krijgt concurrentie van deelnemers uit Brazilië, Duitsland, Ierland, Japan, Finland, Griekenland, Groot-Brittannië, Mexico, Oostenrijk, Portugal, Tsjechië, Verenigde Staten en Zweden. De strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs voor het CSI2 van zondag, de laatste twee keer gewonnen door Willem Greve met respectievelijk Gogo en Carambole, telt mee voor de Longines FEI Ranking.

In totaal is voor de vier dagen springsport een prijzengeld van rond de 50.000 euro beschikbaar. Voorzitter Ruben Hofman van de organisatie: “We zijn onze sponsors zeer erkentelijk dat ze ons massaal blijven steunen, zoals dat ook vorige week bij DYF al het geval was. Onze hoofdsponsor Roelofsen Horse Trucks stelt in de vorm van twee zadelkisten zelfs nog extra prijzen beschikbaar voor de winnaar van de Medium Tour van het CSI2 en de winnaar van de Grote Prijs van het CSI1.”

Bij de buitenlandse deelnemers valt onder anderen de naam van Stephanie Böhe op. De Duitse amazone won in 2016 op 23-jarige leeftijd op sensationele wijze de Military Boekelo-Enschede en was vorig jaar goed voor de zege in de hoofdrubriek van het CSI1 in Wierden. Verder zijn tal van ruiters van de partij die domicilie hebben gekozen in Nederland, onder wie de Ieren Conor Drain en Matt Carrigan, de Duitse amazones Pia-Luise Aufrecht en Caroline Müller en Wilton Porter, de Amerikaanse pupil van Jeroen Dubbeldam. De Japanner Ryoji Takada bereidt zich onder de hoede van Wim Schröder voor op de Olympische Spelen in eigen land.

Interessant is ook de krachtmeting tussen ruiters van de gevestigde orde en de aanstormende talenten, van wie er diverse in de voetsporen van hun bekende ouders proberen te treden. De jongste van hen zijn Nina Houtzager en Faye-Louise Vos, beiden geboren in 2009 en nog maar twaalf jaar jong.

Nederlanders
Een belangrijk deel van de Nederlandse en regionale top is vanzelfsprekend de komende dagen aanwezig in Wierden. Op de deelnemerslijst staan de namen van onder anderen Bas van der Aa, Remco Been, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Daan van Geel, Vincent Geerink, Bart Haselbekke, Hessel Hoekstra, Angelique Hoorn, Mart IJland, Glenn Knoester, Siebe Kramer, Doron Kuipers, Megan Laseur, Anne-Liza Makkinga, Wesley Mulder, Sven Peters, Chantal Regter, Emiel Richter, Julia Houtzager-Kayser, Rob Scherphof, Gerco Schröder, Jan Schuttert, Josta van Straaten, Suzanne Tepper, Wendy Timmers, Steven Veldhuis, Robert Vos, Harrie Wiering, Hilde Woudstra en Albert Zoer.

Gerco Schröder is een van de favorieten voor de zege in de Grote Prijs van het CSI2. Foto Willem Pfeiffer/Hippisch Twente.

De eerste rubriek staat voor donderdagmorgen 3 juni op het programma, op zondag wordt voorafgaande aan het hoofdnummer de Nijhof Wassink Grote Prijs voor het CSI1 Outdoor afgewerkt.
Henk Linders is verantwoordelijk voor de ontwerpen van de hindernistrajecten.

Coronaregels
Tijdens Outdoor Wierden zijn dezelfde coronaregels van kracht als vorige week bij het Dutch Youngster Festival. Publiek is niet welkom en iedereen die wel functioneel het terrein betreedt, moet maximaal 72 uur eerder negatief getest zijn en daarvan het bewijs kunnen overleggen. In de binnenruimtes zijn mondkapjes verplicht. De wedstrijden zijn wel live te volgen via Clip My Horse: www.cmh.tv

Zie ook www.outdoorwierden.com

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer